Body language: zo zie je of iemand je leuk vindt

Single & daten door Lien

Een bedachtzame frons, vrolijke lach of nerveus getik met vingers op een tafel. Iedere vorm van non-verbale communicatie betekent weer iets anders. Je kunt er allerlei associaties mee hebben. Body language zegt niet alleen veel over hoe iemand zich voelt, maar je kunt er ook aan aflezen of diegene jou ziet zitten.

Body language herkennen

Daten kan gepaard gaan met onduidelijkheden en spanning. Aan de ene kant maakt dat het juist zo leuk, maar toch is het ook fijn om even die bevestiging te krijgen dat iemand jou net zo leuk vind. Gelukkig bestaat er een eenvoudige manier om die jezelf te geven, namelijk door body language te kennen. Je hier een beetje in verdiepen is het meer dan waard: weg zijn die onzekerheden tijdens een date. In slechts tien seconden kun je van alles van deze tekenen aflezen. Sommige vormen van non-verbale communicatie spreken natuurlijk boekdelen. Een lach zegt meer dan duizend woorden. Toch zijn er ook kleine, subtielere bewegingen en uitdrukkingen die allerlei signalen afgeven. Dit zijn de tekenen van body language waar je zoal op kunt letten.

Schuin gezicht

Houdt diegene zijn of haar gezicht ietsje opzij gebogen tijdens een gesprek? Ga er dan maar vanuit dat dit een teken is van belangstelling en interesse. Diegene verklapt dat je zijn of haar aandacht helemaal hebt gevangen en geïnteresseerd is in wat je te vertellen hebt.

Spiegelen

Misschien dat je het niet meteen door hebt, maar wanneer diegene geïnteresseerd in je is zal hij of zij jou gaan spiegelen. De houding van je armen en benen worden dan onbewust gekopieerd. Wanneer je erop let kan het je opvallen dat iemand dit op allerlei manieren kan doen, tot aan de kleinste trekjes en gebaren.

Richting

Zelfs de richting van de buik of voeten kan veel zeggen. Als de buik van de ander precies naar jou toe is gericht, dan is diegene erg geïnteresseerd. Andersom betekent een afgekeerde houding dat er juist minder sprake is van interesse. Een uitgezette buik is een teken van gemak en een ingehouden buik kan voor spanning en zenuwen staan. Verder vertelt de richting van de voeten je hetzelfde: naar jou toe betekent aantrekking en interesse.

Oogcontact

Dit is misschien wel de makkelijkste vorm van body language om af te lezen. Iemand die lang oogcontact maakt, met groter wordende pupillen en zijn blik naar onderen wendt als hij wegkijkt: dat zijn tekenen dat diegene jou leuk vindt. Ook het in een driehoek kijken van je ene oog, naar je mond en terug naar je andere oog is een duidelijk signaal van aantrekking.

Ook interessant: deze manier van flirten is het meest effectief