Bijten is een love language? Zo zit dat

Relaties door Maya Luz

De love languages kennen we allemaal wel. Sommige mensen houden ervan om hun partner te overspoelen met lieve woordjes, anderen tonen hun liefde liever door middel van het doen van lieve dingen. Maar je partner bijten is blijkbaar ook een manier om je liefde te tonen. Zo zit dat.

Lees ook: Nieuwe bedpartner? Stel deze vragen voor de seks

Waarom je partner willen bijten helemaal niet gek is

Stel, je ligt met je partner in bed en hun blote arm ligt voor je neus. Je voelt veel liefde en waardering voor je partner in dat moment en krijgt opeens de neiging om je tanden in hun arm te zetten. Het is niet een manier van bijten die pijn doet. Je hebt niet de intentie om je partner te verwonden. Het is eerder alsof je een dier bent dat hun eitjes wil beschermen. Maar je bent natuurlijk geen dier. Mocht je deze neiging hebben, dan ben je niet de enige. Het internet staat vol met memes over het willen bijten van je partner. Bij veel mensen die hun tanden in hun partner zetten, blijkt het met ontspanning te maken te hebben. Dit komt overeen met het willen bijten van dingen als kind om onszelf te kalmeren. Als je dit vroeger deed, is het dus niet gek om je partner af en toe te willen bijten. Het lijkt ook op het willen knijpen van een hele schattige puppy. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit soort gedrag helemaal niet gek is. In 2015 bleek uit onderzoek dat mensen wel vaker gedrag vertonen dat juist het tegenovergestelde is van wat we voelen op dat moment.

Speelse agressie

Wat blijkt is dat mensen weleens gedrag vertonen dat gezien wordt als speelse agressie. Een schattige baby opeens trappen of een puppy daadwerkelijk knijpen valt hier natuurlijk niet onder. Dat is misschien ook hoe je partner het bijten ervaart. Maar gelukkig kun je nu aan hen uitleggen dat het helemaal niks te maken heeft met hen pijn willen doen! Hoe je het gedrag hoort te interpreteren hangt puur van de context af. Voor veel mensen is het bijten een manier om om te gaan met de grote emoties die ze ervaren wanneer ze verliefd zijn op iemand. Als je je partner bijt, betekent dit vaak dus gewoon dat je oprecht heel veel van hen houdt, zolang je maar niet daadwerkelijk je partner pijn doet! En het blijkt ook heel normaal te zijn om dit te doen. Uit het onderzoek bleek dat meer dan de helft van de mensen in de steekproef dit gedrag vertonen. Ben jij dus een bijter, dan is dat heel normaal.