Open relatie niet zo eerlijk als gedacht

Relaties door Redactie Ze.nl
Mensen denken vaak dat koppels met een open relatie over alles eerlijk zijn tegen elkaar. Want open is niets voor niets open, toch? Nou niet dus! Uit onderzoek is gebleken dat slechts één derde van de stellen in een open relatie echt eerlijk is over hun wilde avontuurtjes buiten de deur.

Tegenwoordig hebben steeds meer koppels een open relatie. Waarom? De koek is op, maar toch willen ze niet uit elkaar gaan omdat ze te veel van elkaar houden of samen kinderen hebben. De stellen missen de spanning van vroeger tussen elkaar, en geef toe, na dertig jaar heb je gewoon niet altijd meer zin in diezelfde piemel, of wel? Je wil je fantasieën verwezenlijken, maar je partner heeft er gewoon geen puf meer voor. De oplossing? Een open relatie! Het is wel op een voorwaarde: wees eerlijk in wie, wat en waar je het doet. 
 
Dat laatste punt blijkt voor velen toch wel een moeilijke opdracht. Uit wereldwijd onderzoek van datingsite Second Love is gebleken dat ruim een kwart van de 4000 ondervraagden een open relatie hebben. Slechts 32 % daarvan is helemaal eerlijk over hun wilde avontuurtjes buiten de deur tegenover hun partner. Ook het geslacht blijkt van invloed te zijn: vrouwen zijn eerlijker tegen hun man over de gang van zaken dan andersom. 
 
Nederlanders met een open relatie blijken het eerlijkste te zijn. Ruim 44% vertelt elk detail van de verzetjes buiten de deur aan hun wederhelft. Portugezen blijken verre van eerlijk: niet meer dan 21% vertelt oprecht over hun buitenechtelijke ervaringen. 
 
Zou jij ooit een open relatie kunnen hebben?