Liefde en social media

Relaties door Karin
Aangezien we nu in een tijdperk leven van Twitter en Facebook is het een stuk verleidelijker om je ex te blijven volgen, je crush via vijf verschillende kanalen te stalken en je vriendje online te checken op flirten. Help?

Liefde en social media hebben een haat-liefdeverhouding. Het is fijn dat je even op Facebook kunt checken of die kerel die je afgelopen weekend hebt ontmoet een relatie heeft (zonder het hem op de man af te hoeven vragen). Maar al die social media-kanalen hebben ook nadelen. Hoe moet je ooit over je ex heenkomen als je hem continu voorbij ziet vliegen op Facebook? En hoe irritant is het als je ziet dat je lover reageert op een post van dat überlekkere wijf? Ze.nl zet de grootste liefdes/social media-fouten op een rij.

Te veel online berichtjes sturen naar je lover
Als je net verliefd bent kun je het natuurlijk wel van de daken schreeuwen! Maar niets zo vervelend voor omstanders (vooral vrijgezelle omstanders) dan elke keer die liefdesverklaringen over en weer tussen jou en je kersverse lover te moeten lezen. Dus doe het met mate? Of whatsapp gewoon!


Online ruziemaken
Soms ben je zó boos over iets dat hij op Facebook heeft gezet dat je het ter plekke onder zijn post wilt neerknallen. Not a good idea. Bewaar je boosheid voor thuis, voor in een telefoontje of desnoods een sms/whatsapp?je. Maar maak alsjeblieft niet de fout dat iedereen online getuige kan zijn van jullie ruzie/miscommunicatie. Want dat is gewoon voor lul, klaar.

Je ex in je Facebook-vriendenlijst houden
Als de relatie uitgaat heeft vrijwel iedereen het doel om vrienden te blijven met zijn of haar ex. Maar let?s face it: wie lukt dat nou écht zonder wraak-, harstochtige of verdrietige gevoelens? Het beste is dus echt deleten die handel. Maar er zijn ook andere manieren! Bijvoorbeeld instellen dat je zijn updates niet meer in je nieuwsfeed te zien krijgt. Wil je weten hoe? Ze.nl heeft hier al eerder een artikel aan gewijd, lees het hier!


Om de haverklap je relatiestatus veranderen
Het kan best dat je een beetje euhm.. laat ik het zo zeggen, 'roerig' liefdesleven hebt. Je hebt mensen die alles tot in detail uitschrijven op hun Facebook-pagina: naam, geboorteplaats, aantal huisdieren, lievelingskleur, relatiestatus enzovoort. Maak dan alsjeblieft niet de fout om elke vier weken je relatiestatus te veranderen van ?relatie?, naar ?vrijgezel? naar ?het is ingewikkeld? en weer terug naar ?relatie?. Accepteer gewoon even dat je dat maar weg moet laten of op ?onbekend? moet zetten.

Je nieuwe crush op alle social media-kanalen stalken als hij niet snel genoeg reageert
'Haaaai Wouter, ik twitter je even aangezien je niet reageert op mijn Facebook-bericht over die e-mail die ik je gestuurd heb.' Wil je echt dat iedereen er getuige van is dat jij die jongen op alle mogelijk manieren stalkt? Doe maar niet.

Heb jij weleens een klassieke social media-fout gemaakt op liefdesgebied?Ja j