Geen zin in seks door werkstress

Relaties door Vera
Mensen die veel stress ervaren op het werk, hebben ?s avonds bijna geen zin meer in seks. Dit is gebleken uit Frans onderzoek. Jammer, want wat is dé oplossing voor stress? Juistem! Een lekkere vrijpartij?

Waarschijnlijk herken je het zelf ook wel. Je komt thuis van een lange dag hard werken, gaat languit op de bank liggen en dan komt lover een beetje tegen je aan schuren omdat hij zin heeft in een uitgebreide vrijpartij. ?Uhhh schat, ik heb hoofdpijn. Morgen! Is dat oké?? Oftewel: je hebt stiekem helemaal geen zin. Het enige wat je wil is rust in je hoofd én aan je lijf!


Uit onderzoek van het Franse dagblad Le Parisien is gebleken dat één op de vier ondervraagden seksuele problemen heeft door stress op het werk. Vooral degene die regelmatig thuis verder werken, heeft daar vaak last van. Bij 60% van de mensen neemt niet de liefde of het gezin de belangrijkste plaats in het dagelijks leven in, maar? het werk!

"Mensen met veel stress op het werk betalen daar wel een hoge prijs voor: schuldgevoel, scheidingen, oncontroleerbare kinderen en chronische vermoeidheid zijn de gevolgen", zegt Jean-Claude Delgenes, leider van het onderzoek.

Om stress te vermijden worden er een aantal mogelijke oplossingen aangeraden: dichter bij het werk wonen of alternatieve werkvormen invoeren. Zo kun je meer tijd doorbrengen met partner en de kinderen. Maar of dat nou gelijk dé oplossing is voor een goed seksleven?

Herken jij dit probleem?