Deze manier van flirten is het meest effectief

Single & daten door Lien

De één versiert makkelijker dan de ander. Of je hier nu moeite mee hebt of niet, iedereen kan een betere flirter worden. Al helemaal met wat hulp van de wetenschap. Dit zijn volgens onderzoek de meest effectieve flirttechnieken.

Onderzoek naar flirten

Onderzoekers van de Technisch-natuurwetenschappelijke Universiteit van Noorwegen hebben in samenwerking met Bucknell University en State University of New York het flirten uitgebreid onderzocht. Het onderzoeksteam nam hierbij verschillende heteroseksuele studenten uit de Verenigde Staten en Noorwegen onder de loep. De deelnemers kozen uit 40 verschillende flirttechnieken welke hen het meest aansprak. De voorkeuren werden opgedeeld in die voor een kortstondige en langdurige relatie. De onderzoekers keken naar de mate van extraversie, aantrekkelijkheid, leeftijd, religie en hoe graag de deelnemers een relatie wilden.

Afhankelijk van allerlei factoren

De uitkomst? Het hangt van diverse factoren af welke flirttechniek het meest effectief is. Vooral het geslacht en het doel zouden bepalend zijn. Zo was de ene manier van flirten succesvoller bij vrouwen en een andere weer effectiever bij mannen. Met het doel van flirten wordt bedoeld of je iemand versiert met een kortstondige of juist een langdurige relatie in gedachte. Het versieren van een onenightstand zou je anders moeten aanpakken dan bij een potentiële lover tijdens een serieuze date.

De beste manieren om te flirten

Volgens het onderzoek zijn vrouwen die op zoek zijn naar een kortstondige relatie het meest gebaat bij fysieke signalen. Aanrakingen laten de ander merken dat je op zoek bent naar seksuele activiteit. Een kus op de wang of knuffel heeft weinig effect: zoiets wordt vaak als vriendschappelijk opgevat. Strelingen en dichtbij staan zouden effectievere manieren zijn. Mannen zouden het daarentegen niet alleen met lichamelijke signalen redden. Extra flirtkunstjes als glimlachen, de ander laten lachen en met complimentjes strooien komen hier nog bovenop.

Ben je op zoek naar een langdurige relatie? Dan stelt dit onderzoek dat je de fysieke moves het beste even achterwege kunt laten. Een verassende uitkomst: humor is de beste flirtmethode bij het zoeken naar een lover voor langere tijd. Dit bleek bij zowel mannen als vrouwen zo te zijn. Voor vrouwen is het ook belangrijk dat je een potentiële partner laat merken dat je die persoon grappig vindt. Een beetje de ander z’n ego strelen dus.

Ben je niet zo goed in on the spot grappig zijn? No worries: volgens het onderzoek zijn er nog twee andere technieken die bijzonder effectief zijn. Deze zijn eigenlijk heel simpel, namelijk glimlachen en oogcontact maken.

Ook interessant: verliefd worden met deze 36 vragen