Dit is hoe je diepgaande gesprekken kunt voeren op een datingapp

Single & daten door Maya Luz

Gesprekken op datingapps zijn vaak allemaal hetzelfde. Je vraagt elkaar hoe het gaat, wat je aan het doen bent, wat voor werk je doet en nog wat andere standaard dingen. Na een tijdje worden dit soort gesprekken behoorlijk saai. Dan heb je behoefte aan wat meer diepgang. Dit is hoe je diepgaande gesprekken kunt voeren op een datingapp.

Lees ook: Is het puur vriendschappelijk of meer? Zo weet je het

Het begint op je profiel

Je profiel is de eerste indruk die iemand van jou krijgt op een datingapp. Als iemand een gesprek wil starten met je, is je profiel een goed startpunt. Interessante foto's, bijzondere hobby's of leuke weetjes op je profiel kunnen een mooi startpunt zijn voor een gesprek. Geef de ander daarom iets om op in te spelen. Stel bijvoorbeeld een vraag in je bio die potentiële matches kunnen beantwoorden. Zo heb je altijd iets om over te praten en hierdoor leidt jij het gesprek eigenlijk al zonder dat de ander dit doorheeft.

Begin met een luchtige vraag

Een leuk gesprek beginnen doe je met een leuke opener. Als je op zoek bent naar diepgang, is het goed om met een luchtige vraag te beginnen. Je wil niet direct met de deur in huis vallen en iemand misschien overvallen met je diepgaande vragen. Begin daarom klein. Vraag ze naar hun favoriete films, artiesten, vakantiebestemmingen of eten. Hiermee ontloop je de ongemakkelijke openingsvragen en begin je gelijk met elkaar leren kennen.

Vraag door

Vertellen ze iets interessants waar jij graag meer over wil weten? Wees dan niet bang om door te vragen. Waarom? Hoe? Wat? Wanneer? Stel al je vragen! Maar wees ook weer niet te nieuwsgierig anders voelt de ander zich misschien een beetje voor het blok gezet. Hou het gesprek open en geef de ander ook de ruimte om je vragen te beantwoorden of om ze niet te beantwoorden als ze dit niet willen. Je hebt geen haast, maar het is wel leuk als je iemand op een dieper niveau kan leren kennen. Vertellen ze bijvoorbeeld wat hun favoriete film is? Vraag dan waarom! Wat vinden ze er zo goed aan? Misschien brengen ze je nog wel iets bij.

Bouw de diepgang op

We hadden het eerder al over een gesprek openen met een luchtige vraag. Hier borduren we even op voort. Want zodra je luchtige vragen op zijn en je al wat langer aan het kletsen bent, kun je de diepgang in het gesprek gaan opbouwen. Begin niet direct met de persoonlijke vragen, want dit is misschien een beetje te voor de ander. Verzin vragen die je veel kunnen vertellen over een persoon maar die niet intimiderend overkomen. Wat is bijvoorbeeld hun favoriete Taylor Swift nummer? Hebben ze een hekel aan haar? Ew, red flag. Hebben ze wel een nummer gekozen? Laat ze je dan vertellen wat ze er zo leuk aan vinden!

Lees ook: Deze dagelijkse gewoonte verbetert jullie relatie