Is het puur vriendschappelijk of meer? Zo weet je het

Single & daten door Lien

Je bent al jarenlang beste vrienden en hebt een puur platonische vriendschap – totdat je opeens vlinders in je buik begint te voelen wanneer je diegene ziet. Is het dan toch meer? Dit zijn de signalen waar je aan kunt merken dat het naar lust of liefde groeit.

De signalen

1. Je merkt dat je steeds begint te flirten.

De laatste paar keren dat je met hem of haar afspreekt merk je dat je steeds vaker verleidende moves maakt. Je maakt sensuele opmerkingen, geeft meer complimentjes en lacht harder om grapjes.

2. Je vindt diegene opeens heel interessant en aantrekkelijk.

Eerst viel het je totaal niet op hoe knap die persoon is, maar opeens verdwaal je steeds meer in zijn of haar ogen.

3. Je behandelt diegene anders dan je andere vrienden.

Het is niet zomaar een beste vriend, maar een echte beste vriend. Eentje die al jouw geheimen kent en jou op ieder tijdstip mag bellen als er iets is.

4. Je wordt jaloers als je best friend met anderen date.

Er bekruipt je een onaangenaam gevoel als je hoort dat je beste vriend met anderen date. Is het jaloezie?

5. Je begint steeds meer aan diegene te denken.

Vanaf het moment dat je ’s ochtends je tanden poetst totdat je ’s avonds weer in bed ligt: diegene lijkt steeds vaker in je hoofd op te duiken.

6. Je bent nerveus wanneer je afspreekt.

Toch nog even je haar goed doen en een beetje extra parfum opspuiten. En wanneer je elkaar bijna ziet voel je een spanning in je buik.

En nu?

Iedere vriendschap is anders en zulke signalen hoeven natuurlijk niet alles te zeggen. In veel friendships is het volkomen normaal dat er zo nu en dan een flirterig sfeertje ontstaat. Dit komt vooral veel voor bij friends with benefits. Wel kan het ingewikkeld worden wanneer de één meer wilt dan vriendschap. Vlinders in je buik, aantrekkingskracht… wat doe je ermee? Vaak gaat zoiets vanzelf over. In dat geval is het ‘t op het spel zetten van je vriendschap misschien niet helemaal waard. Blijf je ermee rondlopen? Dan kan erover praten verstandig zijn.

Is het niet jij, maar juist de ander die wat meer dan vriendschap lijkt te willen? Laat dan op subtiele manieren weten dat diegene in de friendzone zit. Ga bijvoorbeeld niet te veel in op complimenten, stel de ander voor als een vriend of je beste vriend en laat af en toe iets vallen over je liefdesleven.

Ook interessant: zo vaak word je in je leven verliefd