Originele ideeën voor dates in de lente

Single & daten door Lien

De lente staat voor de deur: buitendates kunnen weer. Heb jij binnenkort een afspraakje op de planning staan, maar nog geen idee wat je samen kunt doen? Laat je dan inspireren door deze ideeën.

Samen sporten

Doe je het liefst iets actiefs? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om samen te gaan sporten. Dit klinkt niet zo romantisch, maar is wel heel gezellig én geeft een voldaan gevoel: viel je date een beetje tegen? Dan heb je in ieder geval toch nog iets productiefs gedaan. Met warm weer zou je ervoor kunnen kiezen om buiten te sporten. Houd bijvoorbeeld een hardloopsessie of maak hier een wedstrijdje van: de verliezer trakteert de ander op een welverdiend, verkoelend drankje.

Huur een bootje

Als het weer het toelaat is een bootje huren het perfecte idee voor een date. Er bestaan genoeg natuurgebieden waar je een middagje op een bootje kunt varen, waarschijnlijk ook bij jou in de buurt. Samen varen is misschien wel één van de meest romantische dingen die je kunt doen. Is de temperatuur buiten hoog genoeg? Dan kun je ook nog eens zo het water in duiken.

Je eigen wijnproeverij

Heb je nog genoeg flessen rood en wit in de kast staan? Houd dan je eigen wijnproeverij. Je kunt de date een extra dimensie geven door de app ‘Vivino’ te gebruiken en een wijnspelletje te spelen. Dit is hoe het werkt: ruik en proef de wijn en bespreek waar de smaaksensatie je allemaal aan doet denken. Zoek de wijn dan op in de app en je ziet de antwoorden. Noemde jij ‘rood fruit’ en staat deze erbij? Dan heb jij één punt.

Mini roadtrip

Ga met de auto of scooter langs de leukste plekjes of leg een mooie route af door de natuur. Een ander idee: bedenk wat jullie favoriete eettentjes zijn voor een voor-, hoofd- en nagerecht en streep deze dus alle drie op verschillende locaties af.  Liefde gaat door de maag, toch?

Picknicken

Het allerleukste date-idee voor de lente: picknicken. Sla van tevoren genoeg drankjes en hapjes in, zoals wijn, stokbrood, olijven en druiven. Neem dan ook nog een groot kleed mee en je bent klaar om te gaan picknicken in het duin, bos of park. Om er zeker van te zijn dat je lekker in de zon kunt relaxen, check je voorafgaand aan de date het weerbericht. Wil je je afspraakje wat later op de dag inplannen? Neem dan lampjes mee voor een romantisch verlichte avondpicknick.

Ook interessant: originele bestemmingen voor een romantisch tripje