Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Wel of geen seks op je eerste date

Doe jij aan bomchickawauwwauw op je eerste date? Moet een testritje kunnen? Of vind je het maar ordinair en goedkoop om meteen met zijn trekdrop aan de haal te gaan? Er zijn voors en tegens om te rampetampen op je eerste date.

Zodra je hem ziet begint het al te glibberen. Er is maar één ding dat door jouw hoofd spookt: jij wilt hem. Nu. Liever gisteren dan vandaag. Bij elke beweging die hij maakt denk je eraan hoe hij jouw kleren van je lijf scheurt. Of zou hij jouw blouse juist langzaam, knoopje voor knoopje van je lichaam verwijderen? Als zijn lippen jouw lippen raken kun je je helemaal voorstellen dat hij wel weet hoe hij zijn tong moet gebruiken. Maar dat moet je eigenlijk wel weten voordat jullie dates de wel/niet-relatie-fase hebben bereikt. Ja, straks is het te laat om hem aan de kant te zetten en dan zit je met de gebakken peren. Hij moet wel iets te bieden hebben toch? Wat er tussen de lakens gebeurt is zeker geen bijzaak. Pfoe, je lichaam zegt: take it. Maar je hersenen weten niet zo goed wat ze met die hele situatie aan moeten. Is het wel zo verstandig om meteen de vuurpijl te ontsteken op je eerste date? Ergens is het wel handig, want je weet…


Voor:
… of de deksel op het postje past.

… wel meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. Letterlijk. Je weet wat er ten midden van zijn buik en benen bungelt.

… waar hij allemaal voor in is. Stel je voor dat je helemaal hoteldebotel bent - stel hè - en dan kom je na eeuwen daten pas een keertje met je blote bibs tussen zijn lakens. En dan trekt hij ineens zijn ‘playroom’ open met martelwerktuigen en al. Dat is schrikken. En wat moet je dan hè? Het is te laat om afstand te nemen. Je bent al veel te verliefd om afstand te nemen. Dus je kunt maar beter wel even dat testritje laten verzilveren, om dit soort taferelen te voorkomen.

… meteen hoeveel waarde deze jongeheer aan hygiëne hecht. Zou wat zijn: ben je ein-de-lijk bij het seksen aangekomen, komt het aroma je al tegemoet zodra je zijn gulp open doet. Nee, daar kun je maar beter zo spoedig mogelijk achter komen. Dan is het nog niet zo ongemakkelijk als je hem aan de kant schuift.

… dat hij je seksueel aantrekkelijk vindt en niet alleen maar op het innerlijk afgaat. Het zal je maar overkomen dat hij alleen je brains ziet terwijl je zoveel meer te bieden hebt.


… dat hij je wil en dat is knettergoed voor je zelfvertrouwen. Come to mama, egoboost.

… weer precies hoe je in de markt ligt.

… dat je jezelf kunt bewijzen.

… hoe het met zijn conditie gesteld is, dat kun je ondertussen meteen even checken.

… meteen of hij een sporter is. Drinkt hij ook liever een six-pack dan dat hij er een traint? Dat is goed nieuws, want dan vindt hij het vast ook niet zo erg dat jij het heerlijk vindt om vergezeld te worden door bank, televisie en een zak chips. Je moet een beetje vooruit denken natuurlijk. Want zo’n six-pack lijkt allemaal heel leuk en prachtig, maar daar kleven ook nadelen aan. Hij verwacht dan natuurlijk ook iets van jou. Iets wat je misschien helemaal niet kunt bieden.

… hoeveel passie erbij komt kijken. Daar kun vaak aan merken of het echte liefde is. Echte liefde kun je niet tegenhouden net zoals je het niet kunt forceren.

Tegen:
- Het is niet zo lekker voor je reputatie. Wellicht komt het wat goedkoop en makkelijk over. Het is maar net waar je prioriteiten liggen.

- Je loopt het risico dat hij je niet helemaal serieus neemt. Op zich is hij wel het onderwerp van dit hele verhaal…

- Misschien knap je meteen af, terwijl het spel der liefde net zo leuk was.

- Er blijft weinig te fantaseren over.

Ga jij voor wel of geen seks op de eerste date?