Hierover wordt het meest gelogen tijdens een eerste date

Single & daten door Laura

Let's be honest... niemand is 100% eerlijk tijdens een eerste date. Je presenteert je nou eenmaal van je beste kant en daardoor kan een leugentje om bestwil soms niet ontbreken. Dus wat is de meest vertelde leugen tijdens een eerste afspraakje?

liegen eerste date

Lees ook: Zo kom je er tijdens een date zo snel mogelijk achter wat voor vlees je in de kuip hebt

Liegen over bedpartners

Nee, het is niet leeftijd of een slechte gewoonte wat we verdoezelen. Uit onderzoek van LifeHunters blijkt dat singles het vaakst liegen over het aantal bedpartners dat ze hebben gehad. Een kwart van de vrijgezellen geeft toe dat ze niet eerlijk zijn geweest over met hoeveel mensen ze het bed hebben gedeeld. Vrouwen verlagen het getal en mannen verhogen 'm juist. Het taboe op vrouwen met veel bedpartners heerst helaas dus nog steeds.

Leugentje om eigen bestwil

Voel je niet al te schuldig als je wel eens liegt tijdens een eerste date. Van de 5.000 ondervraagde singles gaf 43 procent toe wel eens te jokken op een eerste afspraakje. Psychologe Heleen de Jonge verklaart: "We willen natuurlijk zo goed mogelijk overkomen en dat gaat soms ten koste van je eerlijkheid. Door de zenuwen gaan mensen eerder iets geks zeggen of liegen." 

Als je maar eerlijk bent over de belangrijke dingen! En je little white lies later opbiecht. Je weet wat ze zeggen: eerlijkheid duurt het langst.

Lees ook: 6 redenen waarom hij geen seks met je wil