Tekenen dat je nog niet klaar bent voor een relatie

Single & daten door Redactie Ze.nl

Om je heen zie je de ene na de andere relatie ontstaan en soms vraag je jezelf af waarom jij nog steeds single bent. Dat kan natuurlijk aan allerlei factoren liggen, maar een van die factoren ben je misschien wel zelf! Ben jij namelijk wel toe aan een relatie? Interesting… Vier tekenen dat je nog niet toe bent aan een relatie. 

1. Je bent nog niet klaar voor een relatie door je ex

Misschien is jullie relatie allang voorbij, maar als je ex nog ergens in je hoofd spookt, kan het zomaar zijn dat je onbewust niet openstaat voor iets nieuws. Check je nog regelmatig zijn of haar social media? Weet je stiekem alles over zijn of haar nieuwe liefde? Kun je in een zwak moment nog weleens in tranen uitbarsten over jullie geknapte relatie? Ga dan eens goed bij jezelf te raden of je wel toe bent aan iets nieuws. Misschien sluit je jezelf onbewust af voor nieuwe ontmoetingen of andere persoonlijkheden. Of zoekt je onderbewuste eigenlijk net zo iemand als je ex: als iemand daar dan niet aan voldoet, maakt hij of zij geen kans.

2. Compromissen sluiten voor een ander? Hell no.

In een relatie moet je wel wat aandacht en moeite steken. Dat betekent dat jouw leven niet meer alleen om jou draait en daar moet je dus wel zin in hebben. Misschien zit je nu in een lekkere ‘flow’, gaat je baan op rolletjes, heb je een rijk sociaal leven en doe je precies waar jíj zin in hebt. Houden zo! Dit kan wel de reden zijn dat je onbewust geen tijd hebt of zin hebt om tijd te maken voor een ander. Forceer het dan ook niet, die behoefte komt misschien weer een andere keer en dan sta jij er echt wel open voor om compromissen te sluiten.

3. Je zoekt het in de verkeerde mensen

Het is een bekend probleem: vallen voor de mensen die eigenlijk onbereikbaar voor jou zijn. Niet omdat ze ‘out of your league’ zijn, wel omdat ze emotioneel onbereikbaar zijn. Mannen of vrouwen die helemaal niet op een relatie zitten te wachten. Dat heb je misschien wel door, en toch blijf je daarvoor gaan. Dat doe je omdat je misschien zelf ook niet toe bent aan een relatie. Zo kunnen jullie allebei genieten van het plezier van nu, zonder dat daar toekomstige verwachtingen aan hangen.

4. Je vindt dat je een relatie mist, omdat anderen om je heen er eentje hebben

Soms lijkt het wel of de hele wereld om je heen verliefd is en zich in een happy relatie bevindt. Laat je niet gek maken, want als jij daar geen behoefte aan hebt - is dat helemaal oke. Filter al die loze vragen waarom jij nog steeds single bent en doe vooral waar jij je goed bij voelt. Je hóeft niet per se een relatie te hebben, wat de maatschappij je soms ook doet denken. Joehoe, het is 2019!

Foto door Eye for Ebony via Unsplash