Deze dagelijkse gewoonte verbetert jullie relatie

Relaties door Lien

De ultieme oplossing tegen afstand en sleur: pillow talk. Deze dagelijkse gewoonte zorgt ervoor dat je je relatie goed en gezond houdt. Dit is hoe je ‘m toepast.

Wat is pillow talk?

Met pillow talk bedoelen we gesprekjes voor het slapengaan. Je ligt met je partner in bed en bespreekt je dag of vertelt waar je aan denkt. Je gebruikt zo’n moment om gevoelens en gedachten met elkaar te delen. Dit kan ook gewoon heel luchtig zijn. Er zijn talloze koppels die veel waarde hechten aan zo’n dagelijks momentje: wat je tijdens deze gesprekken deelt zijn vaak dingen die je met niemand anders zou delen.

Waarom pillow talk?

Het kan lastig zijn om hier tijd en aandacht aan te blijven besteden in een lange relatie. Door alle drukte en verschillende bedtijden schiet het er vaak bij in om nog even met elkaar te praten als je eenmaal in bed ligt. Tijdens je verliefdheid doe je zoiets vanzelfsprekend, maar naarmate dit meer overloopt naar ‘houden van’ kan zoiets wat meer tijd en moeite vragen. Voor veel koppels vormt pillow talk een grote bouwsteen van het behouden van hun emotionele connectie. Het ontbreken van zo’n intiem momentje kan al snel een afstand of sleur tot gevolg hebben. Ook al is het maar een paar minuutjes, het helpt om je weer meer verbonden te voelen met elkaar.

Hoe maak je hier een gewoonte van?

Een handige manier om dit toe te passen is door op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan - anders wordt het creëren van zo’n momentje wel lastig. Samen tandenpoetsen, onder de dekens kruipen en gezellig kletsen (of meer). Zo zoek je de verbinding op en sluit je de dag samen af.

Ook interessant: bestaat liefde op het eerste gezicht?