Allebei een eigen bed: dit zijn de voordelen van niet samen slapen met je partner

Relaties door Maya Luz

Als je getrouwd bent of samenwoont met je partner, wordt er eigenlijk altijd wel vanuit gegaan dat je iedere avond in hetzelfde bed slaapt. Dat hoort gewoon zo, dat is normaal. Wanneer een stel niet naast elkaar slaapt, wordt dat gezien als een teken dat er iets mis is met de relatie, maar voor sommige koppels is alleen slapen juist fijn! Dit zijn de voordelen van een eigen bed hebben.

Lees ook: Bestaat liefde op het eerste gezicht?

Je kunt ontsnappen aan gesnurk

Het is ontzettend vervelend als je partner snurkt. Je kan het hen niet echt kwalijk nemen, ze kunnen er niks aan doen, maar het is wel vervelend. Zeker als jij door het gesnurk echt niet kunt slapen, is het handig om lekker in je eigen bedje te kunnen kruipen. Je nachtrust is ontzettend belangrijk en niet genoeg slapen is slecht voor onze gezondheid. Als je dus iedere nacht niet kunt slapen door gesnurk, wordt je uiteindelijk gek. Gun jezelf dus een goede nachtrust en investeer in je eigen bed. Op de lange termijn ben je jezelf dankbaar. 

Je hebt geen last van elkaars slaapritme

Niet iedereen heeft hetzelfde slaapritme. Sommige mensen houden ervan om vroeg op te staan terwijl anderen het liefst zo lang mogelijk blijven liggen. Het kan ook zo zijn dat je partner een baan heeft die ervoor zorgt dat ze erg vroeg op moeten staan terwijl jij nog een uurtje of twee kunt blijven liggen. Het is dan nogal vervelend als jij iedere ochtend wakker wordt door de wekker van je partner. En als jij degene bent die er vroeg uit moet, is het ook veel fijner als je dit kunt doen zonder je partner onnodig wakker te maken. Bewaar samen slapen lekker voor de dagen waarop jullie allebei uit kunnen slapen. Zo behouden jullie allebei jullie eigen slaapritme en verstoor je de ander niet. Het is een perfecte balans.

Je raakt niet oververhit

Zeker in de zomer kan samen slapen nogal warm zijn. Als je tegen elkaar aan ligt, raakt je lichaam oververhit en dan wil je het liefst loslaten. Als je hier veel last van hebt, kan het fijn zijn om in de warmere seizoenen in je eigen bed te slapen. Zo blijven jullie allebei lekker koel. Ga vervolgens in de winter weer lekker tegen elkaar aanliggen om elkaar warm te houden, dat scheelt ook weer voor de energierekening.

Je wordt niet wakker door de beweging van je partner

Sommige mensen slapen wild. Ze draaien zich constant om, steken hun ledematen uit en gaan in gekke posities liggen. Als jij hier makkelijk wakker van wordt, is het misschien verstandig om je partner hun ruimte te gunnen zodat jij kunt slapen zonder een hand in je gezicht te krijgen. Je kan je partner natuurlijk niet vragen om hun slaapgedrag te veranderen, ze kunnen er immers niet veel aan doen. Bespaar jezelf daarom de discussie en geef elkaar de ruimte. Hiermee verbeter je je nachtrust en bespaar je jezelf een eventueel blauw oog.

Knuffelen en seks blijven bijzonder

Tot slot is het voor veel stellen heel vanzelfsprekend om iedere avond te knuffelen en om ook regelmatig seks te hebben. Als je al wat langer bij elkaar bent, wordt dit routine. Het wordt normaal. Dan mis je het bijzondere gevoel en de vlindertjes die je kreeg in het begin. Om dit gevoel terug te krijgen kunnen jullie eens in de zoveel tijd los van elkaar slapen. Zo houden jullie de intieme momenten bijzonder zodat jullie nog meer van elkaar kunnen genieten.

Lees ook: Dit wil iedereen wel eens uitproberen in bed volgens onderzoek