10 originele alternatieven voor het bruidsboeket

Relaties door Redactie Ze.nl
Ga je binnenkort trouwen en wil je het allemaal niet zo standaard à la de witte jurk, de witte duiven en een bruidsboeket? Ga dan voor iets orginelers! Theperfectwedding.nl geeft je 13 alternatieven voor het bruidsboeket.

Hangend bruidsboeket
De bloem is het mooiste deel van het boeket, dus waarom zou je per se vast moeten zitten aan die stelen? Deze hangende bruidsboeketten (in het Engels 'pomanders') zijn eigenlijk niets meer of minder dan een bal van bloemen aan een matchend lint. Erg stylish! 
 
Boeket: ilzesmemories

Schelpen
Van schelpen kun je een prachtig bruidsboeket maken. Heel toepasselijk als je trouwt op het strand of een maritiem thema hebt... Wij vinden het er superromantisch uitzien!
 
Credit: Gulfgirl

Bruidsboeket van lollies
Ben je een echte zoetekauw? Dan is dit bruidsboeket van lollies perfect voor jou. Voordeel is dat je je boeket kunt bewaren (of opeten natuurlijk!). Pas wel op voor regen, je wilt niet letterlijk aan je aanstaande vastgeplakt zitten...
 
Boeket: Designer Candy

Broches
Dit alternatief is al wat bekender en onmisbaar op een vintagebruiloft. Je kunt gaan voor een bruidsboeket dat bestaat uit alleen maar broches of gaan voor een traditioneel boeket en daar een broche in verwerken. Shiny!
 
Credit: Mon et Mine
 
Papier
Met papier kun je ontzettend veel. Ben je een beetje handig, dan zou je het eventueel ook zelf voor elkaar kunnen krijgen! Nadeel is dat papier vrij kwetsbaar is als het regent, maar door een beschermlaagje over het papier aan te brengen zou je dat kunnen verhelpen. En zeg nou zelf: mooi of niet?!
 
Boeket: The Crane Factory
 
Veren
In de natuur zijn ze bedoeld om het andere geslacht te verleiden, en ook wij mensen zijn vaak gecharmeerd van veren. Je kunt ze verwerken in een bruidsboeket met echte bloemen of gewoon helemaal zelfstandig gebruiken, wat je zelf wilt. Of je nu gaat voor een 'echte' veer, zoals de pauwenveer, of voor gekleurde/synthetische varianten: het resultaat is een kleurig bruidsboeket dat je kunt matchen met je kleurenthema of je trouwjurk. 
 
Boeket: Creative Calling
 
Knopen
Het lijken wel snoepjes, maar deze knopen zijn waterbestendig en hebben net zo'n leuke, speelse uitstraling. Wij worden er vrolijk van!
 
Boeket: Jillians
 
Pinwheel
Zijn 'feestelijk' en 'speels' woorden die je graag terug wilt zien op je bruiloft? Ga in plaats van een bruidsboeket voor een zogenaamde pinwheel! Deze grappige windmolentjes hebben de vorm van een bloem. Cute toch?
 
Credit: Crossroadscottage

Ballonnen
Nog een alternatief in de categorie feestelijk. Vergis je niet: ballonnen zijn echt niet alleen voor kinderfeestjes. Je kunt ze matchen met je trouwjurk en het levert nog mooie plaatjes op ook! Het weegt niets en als je ze even zat bent knoop je ze ergens aan vast, waarna het decoratie wordt. Multifunctioneel en fijn voor het budget.
 
Credit: Mon et Mine

Clutch
Een bruidsboeket is leuk, maar je kunt er je lipgloss en tissues niet in opbergen... In een clutch wel! Kies voor een stoere of romantische, ga voor glitter of neutraal: in de wereld van de bruidsclutch is van alles mogelijk. Praktisch én stylish, wat wil je nog meer?
 
Clutch: Davie & Chiyo

Voor nog meer alternatieve bruidsboeketten, kijk even op ThePerfectWedding.nl.ThePerfectWedding.nl verzorgt dagelijks de leukste items voor aanstaande bruiden! Af en toe pikken wij hier een graantje van mee. Kun je er geen genoeg van krijgen? Blader dan eens op deze site door de duizenden foto?s van de nieuwste collecties trouwjurken, lees alles over hoe jij ?hip? kunt trouwen en verzamel de tips die ervoor zorgen dat jouw dag onvergetelijk wordt!