Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

DIY: 10 supersimpele en creatieve kerstbomen om zelf te maken

Reageer 0

De Sint is weer terug op de boot naar Spanje; tijd om die gezellige kerstboom in huis te halen! Alleen op dat tapijt van dennennaalden zit je nou niet echt te wachten. Tijd voor wat anders. Knutsel je kerstboom zelf!
 
Hoeveel we ook van die oude vertrouwde kerstboom inclusief glimmende ballen houden, anno 2014 gooien we het over een andere boeg. En zo'n nieuwe traditie begint bij je eigen handen. Kneuterig knutselen met kerstbomen, wij kunnen niet wachten tot 25 december!

All of the lights

Bron

Geen fan van ballen, maar wel dol op kerstverlichting? Koop bij een bouwmarkt, Blokker of Marskramer een rits kerstlichtjes. Hoe meer meters, des te voller je boom wordt. Spijker zeven spijkers in een driehoekvorm in de muur. Vind je dit zonde, gebruik dan een groot prikbord of een houten plaat als ondergrond. Drapeer de kerstverlichting om de spijkers en werk langzaam naar beneden. 

Ballenboom

Bron

Voor de doorgewinterde doe-het-zelvers onder ons is deze boom vast een makkie. Gebruik een ijzeren ring (verkrijgbaar bij bouwmarkten) en span daartussen kippengaas. Lijm of schroef deze vast aan de ring. Hang daarna de ring met een ijzeren ketting op aan het plafond. Knip vervolgens verschillende lengtes visdraad af en knoop deze vast aan het kippengaas. Hang aan de uiteinden allerlei verschillende groene kerstballen en knip eventueel de visdraadjes bij om een mooie vorm in je boom te krijgen. Handig: na Kerst kun je deze boom heel makkelijk bewaren voor volgend jaar! Is de ring je te veel gedoe? Gebruik dan een oude kroonluchter als 'ring'.

Houtje touwtje

Bron

Wat is je interieur zonder een beetje gebruik van steigerhout? Heb je een Handige Harry in huis of ben je zelf een Tineke Timmermans? Dan haal je je hart vast op aan deze boom. Sprokkel verschillende latjes bij elkaar. Een oude boekenkast, een palet of het verrotte tuinmeubilair: alles kun je gebruiken. Zaag de latjes op maat en gebruik stevige houtlijm of dikke spijkers om de latjes aan elkaar te bevestigen. Dit doe je door elk latje precies in het midden van het onderliggende latje te leggen. Werk zo je weg naar boven en laat het geheel even goed drogen als je met lijm hebt gewerkt. 

Boekenboom

Bron

Boekenwurmen opgelet! Gooi je oude chicklits niet weg, maar gebruik ze om deze kerstboom te maken. Kwestie van stapelen, eventueel iets vastlijmen hier en daar, lichtjes eromheen wikkelen en klaar is Kees. Als piek gebruik je de grootste dennenappel, die je in het bos kan vinden. Spray daar wel wat (haar)lak overheen om eventueel rotten tegen te gaan.

Trendy tree

Bron

Minimalisme is dé trend van 2014, dus is het logisch dat je kerstboom er ook aan moet geloven. Een ware make-under zeg maar. Scoor wat dunne latjes bij de bouwmarkt (of gebruik die gratis verflatjes) en timmer deze aan je muur. Gebruik drie lange latten voor de driehoek en drie kleinere latjes om mee te 'zigzaggen'. Voor het echte minimalistische effect gebruik je geen versiering. Kun je het toch niet laten, gebruik dan eens witte kerstballen en slingers. Dé interieurkleur van 2014. Dat wordt one hell of a trendy tree!

Was da'? Washitape!

Bron

Washitape, waar ben je zonder tegenwoordig? Het fijne van washitape is dat, wanneer je het op de muur plakt, je het ook weer zonder beschadigen er vanaf kunt halen. I-de-aal. Plak een boomvorm op je muur en doe dit niet te netjes. Slordig is juist leuk! Maak vervolgens van een stuk draad en andere kleuren washitape een leuke kerstslinger en plak ook deze op de muur. 

Huisje, boompje, krijtje

Bron

Het voordeel van deze boom is dat je 'm niet helemaal hoeft af te tuigen als de feestdagen voorbij zijn. Nee, je haalt er gewoon een wisser overheen en je hebt er geen omkijken meer naar. Tover een stuk van de muur of een deur om met wat krijtbordverf of spray er een oud schilderij mee in. Laat vervolgens de Rembrandt in je los en ga lekker kleuren. Supergedetailleerd zoals in het voorbeeld hierboven of juist lekker kinderlijk: het kan eigenlijk allemaal.

Kunst van het weglaten

Bron

Men neme een palet, een zaag en een steady hand en wat krijg je dan? Een prachtig boompje! Zet de palet tegen een lege muur en hang er wat lichtjes in. Leuk het geheel op door er een paar kaarsenstandaards naast te zetten of zet er een kerststal voor. 

Tree voor tree

Bron

Bevestig een latje aan het plafond of ergens hoog op de muur. Lijm of spijker daar twaalf stukken visdraad aan vast. De eerste en binnenste twee zijn het kortst, daar bevestig je de bovenste tak aan. De langste en buitenste twee stukken draad gebruik je voor de onderste tak. Versier je takkenboom met 'natuurlijke' dingen zoals mos, dennenappels of een klein houten hertenbeeldje. 

Puur natuur

Bron

Wil je het extra simpel houden dit jaar, scoor dan een hele mooie tak in het bos en plant deze in een mooie plantenbak. Stamp de grond goed aan, zodat de tak stevig staat. Hang in de tak allemaal zelfgemaakte, papieren kerstversiering. Of maak je eigen kerstsokjes of kerstballen van karton!
 
Welke alternatieve kerstboom vind jij het mooist?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er is 1 reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Nadia

    Hoe leuk ik sommige bovenstaande opties ook vind komt er toch een gewone kerstboom in huis, die blijf ik toch het allerleukste vinden!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen