Geen ruimte voor een kerstboom? Dit zijn 5 alternatieven

Wonen door Bente

It’s the most wonderful time of the year! Met Andy Williams door de speakers en je favoriete adventskalender zit je helemaal gebakken voor de kerstperiode. Een shiny kerstboom hoort daar natuurlijk bij. Wat als je droomt van een Nordmann vol ballen en lichtjes, maar te weinig ruimte hebt? Er zijn genoeg alternatieven voor een kerstboom. Net zo feestelijk én ook geen uitgevallen naalden op je vloer.

alternatieven kerstbomen

Lees ook: Deze tuincentra hebben de mooiste kerstshows en kerstdorpen

1. Kerstboom op een poster

Heb je geen ruimte voor een grote boom en wil je geen mini? Neem een kerstboom op een poster. Het ziet er sfeervol uit en het scheelt je een hoop ruimte en veel gedoe. De kerstboom halen en sjouwen, de bakken met kerstballen van zolder afhalen, kerstverlichting uit elkaar halen dan dan elke dag de gevallen naalden opvegen. Het is allemaal verleden tijd met de kerstboom op een poster.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marisca van Schaik (@mariscavschaik) op

2. Kerstboom van hout

Nou is een echte kerstboom natuurlijk altijd van hout, maar deze alternatieve boom heeft geen naalden. Fijn, niet elke dag in de weer met de stofzuiger. Je kunt zelf kiezen hoe groot je een kerstboom van hout zou willen hebben en of je er decoratie en lichtjes inhangt. Zie hieronder twee voorbeeldjes. Zeg nou eerlijk, dat staat toch net zo gezellig?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Flint Hall Workshop (@flinthallworkshop) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ruth Joy (@ruthjoyphotography) op

 

3. Guirlandes op de muur

Geen ruimte, maar wel een lege muur? Problem solved. Een kunstof guirlande drapeer je op de muur in de vorm van een kerstboom. Kleed ‘m sfeervol aan met lichtjes en kersthangers. Zo is het ‘net echt’. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anchor Home Studios, LLC (@anchorhomestudios) op

4. Kersttak

Deze alternatieve kerstboom is perfect voor de minimalisten. Steek één of meerdere takken in een mooie vaas. Versier de tak met leuke lichtjes, ballen of kransjes en voilà! Kerst kan beginnen! Handig: je hebt ook 'kant-en-klare' verlichte kersttakken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Home with the Hailstones (@charlotte_hailstones) op

5. Mini-kerstboom

Wanneer je als christmas lover geen ruimte hebt voor spar, past een mini kerstboom misschien wel... Er is vast wel een hoekje leeg op een tafel, de grond of een kast. Bovendien is net zo gezellig en sfeervol als een grote kerstboom. Je weet wat ze zeggen: het gaat niet om de grootte, maar om wat je ermee doet. Dus ga helemaal los met de mooiste lichtjes, slingers en ballen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door j u s t y n a 🕊 (@justynaloveswhite) op

 

Lees ook: Dit wil je: het foute kerstmondkapje