Meer sfeer in huis? De 5 top tips voor je interieur

Wonen door Redactie Ze.nl

De eerste nachtvorst, kale bomen en donkere dagen. Dat is winter. De tijd van lichtjes en haardvuur. Heb je geen open haard? Dan zet je de verwarming een graadje hoger. Op je bank liggen dekentjes om het knus te maken. Voelt het nog niet behaaglijk? Schepje bovenop: de sfeerverlichting, eindelijk mag het weer! Maar jammer, mist jouw interieur ondanks alle sfeermakers die hartelijke warmte? Dan hebben wij hier 5 toptips voor je voor een warme sfeer in je woonkamer, slaapkamer of keuken.

sfeer

 

1: De lekkerste warme sfeer voor je woonkamer!

Deze tip heb je net al stiekem voorbij zien komen. Fluweel! Deze trend zie je nu overal, banken en stoelen die gezellig zacht fluweel zijn. Niet jouw ding? Kies dan een andere zachte bekleding voor jouw stoelen of bank, er zijn prachtige stoffen in bijvoorbeeld bruintinten. Bruin is het nieuwe grijs! Dag grijze bank en zwarte stoelen, welkom aaibare zitmeubelen.

2: Welke kleuren voor die knusse sfeer in huis?

Ja, je raadt het al. Niet alleen de zachtheid van materialen als fluweel en tapijt zorgen voor een warme sfeer in huis. Wat jouw huis gezellig maakt is kleur. Combineer die gietvloer daarom met een muur in een warme kleur. En dan bedoelen we niet roze. De nieuwe trendkleuren van A-merken zoals Sigma zijn heel natuurlijk en makkelijk te combineren. Kastanjebruin, oker, havermout, chocolade, het Sigma kleurenpalet is om je vingers bij af te likken.

3: De meest populaire warme muurverf kleuren!

Smaken zijn verschillend. Los van hippe trends zijn dit de meest populaire warme tinten die mensen kiezen voor muurverf:

  • Camel, oker en mosterdachtige tinten
  • diep donkerblauw, een echte klassieker!
  • pasteltinten als perzik, licht koraal en roze

Stel je wilt jouw favoriete muurverf laten mengen, kies dan in ieder geval een kleur met een gele ondertoon. Zo weet je zeker dat je die warme sfeer op de muur schildert.

4: Warm aanbevolen door de vakschilder

Deze is voor alle DIY-schilders. Steek jij veel tijd en moeite in jouw woning? Je wilt naast die warme sfeer ook het maximale schilderresultaat behalen. Een mooi resultaat waar je jaren van geniet. Goed materiaal draagt hier zeker een steentje aan bij.

Hoezo? Muurverf van een A-merk als Sigma heeft het voordeel dat de verf niet verkleurd, erg snel opdroogt en geurneutraal is. Dit is erg prettig omdat je snel kilometers kan maken, zeker als je twee lagen verf wilt aanbrengen. En je zit niet weken na het schilderen binnen met nare geurtjes. Voor je keuken of kinderkamer is afwasbare verf een praktische keuze.  

5: Prachtige combinaties van warme en koude tinten

De juiste combinatie is belangrijk voor een warme sfeer. Want de grijze gietvloer die wat koel oogt komt helemaal tot zijn recht wanneer je muurverf in een warme, havermoutachtige kleur kiest (Transcend van Sigma, kleur van 2021). De combinatie van grijze vloer, lichtbruine muren en warm witte kozijnen (als je die ook wilt schilderen) maakt jouw woonkamer tot een chique en warme ruimte waarin design meubelen sfeervol tot hun recht komen. Deze winter wil je niet meer van je bank af, wedden?! Oké, nog een combinatie dan:

Extra tip: Warme kleuren Scandinavische en natuurlijke stijl slaapkamer

Deze is voor de natuurliefhebbers. Jouw houten vloer op de slaapkamer heeft een warme kleur. Ondanks dat straalt de kamer geen warmte uit? De muren zijn wit? Alles is opgeruimd en netjes. Maar net iets te klinisch? Voor een snelle make-over kies je één muur. En die schilder je met muurverf in een lichte olijftint. Plus: hoogpolig vloerkleed, stoffen gordijnen, dekbedovertrek in oker, kamerplanten = check warmte aan je voeten, warmte voor je oog en een warmte voor je ziel en zaligheid. Lekker ontspannen en uitrusten. Maar nu eerst aan de slag met muurverf en kwast. 

Lees ook: Heerlijke trend: roze accenten die je interieur opfleuren