Met deze tips overleven je planten je vakantie

Wonen door Chloe

Staat er een vakantie op de planning binnenkort? Dan zal je je vast afvragen hoe dat dan gaat met je planten. Je hebt tenslotte geen zin om terug te komen in een huis met allemaal dode planten, maar ja, als je niemand hebt die ze kan verzorgen kan dit nog best een uitdaging worden. Gelukkig hebben wij wat handige tips waardoor je planten het wel overleven als je op vakantie gaat.

Zo overleven je planten je vakantie

Een weekje zonder water, dat moet voor de meeste kamerplanten wel goedkomen. Maar ja, wat als je twee weken of langer weg gaat? Dan zullen ze het toch echt wel lastig krijgen. Benieuwd hoe je ervoor kan zorgen dat je planten de vakantie wel overleven? Wij leggen het je uit.

Voldoende water geven

Tja, het is natuurlijk logisch, maar we benoemen het toch maar even. Geef je planten flink wat water voor je op vakantie gaat. Wat je ook kan doen is je planten even onder de kraan zetten en hierna uit laten lekken. Zo is de grond goed vochtig. Voorkom wel dat er water onderin de pot blijft staan, want te veel water houden planten natuurlijk ook niet van.

Waterbol

De lifesafer wanneer je op vakantie gaat is de waterbol. Deze glazen of plastic bollen vul je met water en steek je vervolgens in de grond van je plant. Deze waterbollen geven geleidelijk water af zodat de plant altijd voldeonde water heeft en niet uitdroogt. Hoe meer water erin past, hoe langer je met zo'n bol kunt doen. Ideaal dus als je op vakantie gaat of gewoon niet zo goed bent ik het bewateren van je planten.

Haal ze uit de zon

Als je planten in de directe zon hebt staan zoals in de vensterbank is het verstandig om ze hier even weg te halen voor je vertrekt. Hierdoor drogen ze namelijk nog veel sneller uit. Zorg wel dat ze nog voldoende indirect zonlicht krijgen of doe de gordijnen wat verder dicht. Van een donker hol worden ze namelijk ook niet echt gelukkig.

Planten bij elkaar

Laat je planten niet in eenzaamheid achter, maar zet ze bij elkaar voor je weggaat. Planten houden er namelijk wel van om bij elkaar te staan. Dit zorgt namelijk voor een hogere luchtvochtigheid en daar zijn ze gek op. Mocht je ook daglicht in de badkamer hebben, kan je er ook voor kiezen om je planten daar neer te zetten. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken om je plantenfamilie als je weg bent!