Je planten bier geven? Dit is waarom het goed voor ze is

Wonen door Chloe

Hou jij wel zo nu en dan van een lekker biertje? Dat snappen wij wel. Maar naast dat het heerlijk is om te drinken op een warme dag, heeft het ook nog eens een hele andere functie. Het zou namelijk ook je planten ontzettend gelukkig maken. Dus bewaar voortaan je laatste slokje bier en geef het aan je planten!

Planten bier geven

Het klinkt misschien een beetje gek, maar je planten zijn gek op een beetje bier. Dit komt namelijk door de stoffen die erin zitten. Wanneer je een open flesje bier meer dan een dag open laat staan zal je hop namelijk gaan fermenteren. Dit maakt het dus de perfecte meststof voor je planten. En niet alleen dat, maar het helpt ook nog eens om ongedierte in je planten te voorkomen. Bewaar dus het laatste slokje bier en giet het in de potgrond

Bier is goed voor de bladeren

Niet alleen de grond gaat goed op bier restjes, maar ook de bladeren van je plant houden hiervan. Je kan het namelijk gebruiken om de bladeren van je plant wat extra glans te geven. Hoe je dat doet? Heel simpel. Je doorp een watje of een ander zacht doekje in het restje bier. Vervolgens laat je het even weken zodat het er goed intrekt. Hierna kan je het watje of doektje gebruiken om op de bladeren te deppen. Je zou het niet zeggen, maar de bladeren van je plant zullen echt meer gaan glanzen dan voorheen. Gewoon even uitproberen dus!

Alcohol

Nou is te veel alcohol voor ons natuurlijk niet goed. Ditzelfde geldt ook voor onze planten. Je plant kan hier namelijk ook niet zo goed tegen. Geef je planten dus niet vaker dan één of twee keer per maand je bier restjes. Wanneer je je plant te veel alcohol geeft kan het op langer termijn namelijk de cellen van je plant beschadigen. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Hetzelfde geldt voor het deppen op de bladeren met bier. Ook dit moet je niet vaker dan één of twee keer per maand doen om te cellen te behouden.

Water geven

Nou is het geven van een beetje bier aan je planten geen vervanging voor het geven van water. Een beetje bier is voldoende en dus is het niet de bedoeling dat je een hele laag bier onderin de plantenpot giet. Zorg er dus voor dat je naast je planten bemest met het gefermenteerde bier, ook nog gewoon water geeft zoals je dat altijd doet. Je kan het dus beter zien als een soort extra plantenvoeding.