Tips om tijd te besparen bij het opmaken van bedden

Wonen door Djamila

Het bed verschonen kan een lastig en tijdrovend klusje zijn. En eigenlijk zou je het iedere week moeten doen om hygiënisch te slapen, dus is het wel zo fijn als het wat minder tijd kost. In dit artikel vind je daarom tips om sneller de bedden op te maken.

Tip 1: meerdere dekbedovertrekken

Het is handig om meerdere setjes beddengoed in huis te hebben. Koop dus twee hoeslakens, dekbedovertrekken en moltons per bed. Zo kan je het vieze dekbed in de was doen en meteen een schone weer op je bed leggen. Dan ben je niet afhankelijk van een droger of dat je beddengoed snel aan de lijn moet drogen.

Ook kost het je minder tijd, omdat je in één keer alles doet en niet verspreid over de dag meerdere momenten bezig bent met het verschonen van de bedden. Lekker efficiënt bezig dus!

Tip 2: strijken is verleden tijd

Vroeger werd het beddengoed nogal eens gestreken. Maar dat is eigenlijk niet meer van deze tijd. Laat dat strijken dus lekker zitten en leg je dekbedovertrek ongestreken op het bed.

Alleen als je je huis verkoopt en foto’s laat maken of een bezichtiging hebt is het wel aan te raden om je beddengoed te strijken. Want het ziet er wel wat netter uit in de slaapkamer en laat daardoor een betere indruk achter.

Tip 3: opmaakhacks

Op internet circuleren meerdere lifehacks om sneller een bed op te maken. Eén ervan is om je dekbedovertrek binnenstebuiten te keren en de punten vast te pakken samen met de punten van je dekbed. Daarna keer je deze om en schud je het dekbedovertrek op z’n plek.

De andere manier die viral gaat is de burritohack. Bij deze methode leg je je dekbedovertrek binnenstebuiten op het matras. Leg je dekbed erbovenop en rol beide vanaf het hoofdeinde op, zodat er bij je voeteneinde een ‘burrito’ ontstaat. Trek het uiteinde van je dekbedovertrek over de rol heen en rol alles weer uit. Kind kan de was doen!

Tip 4: kids maken eigen bed op

Als je kinderen hebt, is dit de ideale tip! Het kost even een tijdsinvestering, maar levert uiteindelijk een mooie besparing op. Leer je kind hoe het zelf zijn of haar bed kan opmaken, zodat ze het voortaan zelf kunnen doen. Dat scheelt jou weer tijd. Maak het nog leuker en laat ze zelf een leuke beddengoedset uitkiezen!

Minder tijd bezig met het huishouden

Stofzuigen, stoffen, de badkamer en wc’s schoonmaken en al het wasgoed wegwerken: het huishouden kost veel tijd. Het is dus wel zo fijn als je ergens wat tijd kan besparen, zeker bij een wekelijks terugkerend klusje zoals het bed opmaken. Welke opmaakhack ga jij uitproberen om sneller het bed op te maken?