Vind je het lastig om je slaapkamer netjes te houden? Met deze tips is je kamer altijd spik en span

Wonen door Maya Luz

Je slaapkamer netjes hebben is belangrijk. Zo kun je bijvoorbeeld beter slapen en ziet het er een stuk georganiseerder uit. Toch is het opgeruimd houden van je slaapkamer niet altijd even makkelijk. Ben jij een sloddervos? Zo houd je je slaapkamer altijd netjes.

Lees ook: Dit is de smerigste plek in de badkamer (en nee, het is niet de wc)

Geef alles een eigen plekje

De beste manier om je slaapkamer netjes te houden is alles een eigen plekje geven. Dit klinkt erg logisch, maar niet alle spullen hebben altijd een vaste plek. We hebben altijd wel een paar losse items die altijd maar een beetje rondslingeren. Dit soort items zouden ook een vaste plek moeten hebben, zo raak je ze nooit meer kwijt en zorgen ze niet meer voor onnodige rommel.

Maak je bed op

Een manier om je slaapkamer er netjes uit te laten zien, is door je bed op te maken. Het is een kleine moeite maar het maakt een groot verschil. Zeker als je decoratieve kussentjes 's nachts op de grond belanden, is het een goed idee om je bed in de ochtend weer op te maken. Zo maak je toch weer ruimte vrij op je vloer.

Doe spulletjes weg die je niet nodig hebt

Sommige spullen hebben we in ons bezit, maar we gebruiken ze helemaal niet. Deze spullen zorgen vervolgens weer voor onnodige rommel. Dat is niet handig. Wat je kunt doen is de zes maanden regel aanhouden. Heb je een voorwerp al zes maanden niet gebruikt? Doe het dan weg. Ditzelfde principe kun je toepassen op kleding. Ga eens na wat je allemaal hebt en wees mindful over wat je echt nodig hebt en wat niet.

Maak er een gewoonte van om spullen direct op te ruimen 

Rommel bouwt op wanneer je spullen niet teruglegt nadat je het hebt gebruikt. Je hebt bijvoorbeeld je make-up gedaan en legt je producten niet terug op hun plekje. Of je hebt een outfit uit de kast gehaald maar besloot om het toch niet te dragen. Als je dit dagelijks doet, bouwt de troep nogal snel op. Maak er daarom een gewoonte van om je spullen terug te leggen nadat je ze hebt gebruikt.

Spendeer een paar minuutjes per dag aan het opruimen van je slaapkamer

Er zullen momenten zijn waarop je eventjes niet alles terug kunt leggen dat je hebt gebruikt. Of soms heb je meerdere glazen op je kamer staan die eigenlijk afgewassen moeten worden. Neem iedere dag een paar minuutjes de tijd om dit soort klusjes te doen. Hierdoor bouwt de troep niet op en wordt het opruimen van je slaapkamer geen enorme klus die je constant uit blijft stellen. Op deze manier wordt je kamer netjes houden een stuk behapbaarder.

Lees ook: Word je ’s nachts vaak wakker? Dit is hoe je de hele nacht kunt blijven dromen