Dit is de smerigste plek in de badkamer (en nee, het is niet de wc)

Wonen door Ze.nl

Eentje uit de categorie ‘ik wil het weten maar toch ook weer niet’: de plek met de meeste bacteriën, gisten en schimmels in je badkamer. We kunnen ons voorstellen dat je meteen aan de toiletbril denkt, maar deze komt toch zeker niet als winnaar uit de bus. NSF International heeft eens grondig onderzoek gedaan en komt tot een verrassende conclusie. 

Verrassende uitslag

Namelijk niet de wc-bril, maar de tandenborstelhouder is het ranzigste plekje uit de badkamer. Op maar liefst 64% van deze tandenborstelhouders werden schimmels en gisten gevonden. Om het even in perspectief te stellen: dat is een stuk meer dan de 27% van de toiletbrillen waar deze viezigheid werd aangetroffen. Niet zo gek ook: een tandenborstelhouder is vochtig, het is er donker, en… kun jij je de laatste keer herinneren dat je ‘m grondig schoongemaakt hebt? De runner-up in de lijst is de kraan, die ook een bron van gisten en schimmels kan zijn. 

Adem in, adem uit

Toch hoeven we ons volgens artsen niet zo druk te maken. “Mensen zijn overdreven bang voor virussen en bacteriën in hun badkamer. De meesten zijn namelijk onschadelijk en verschillen niet veel van andere bacteriën in huis.” Maar misschien toch een goed idee om er vanavond meteen even een doekje overheen te halen...

Lees ook: Waarom je maar beter de toiletdeksel sluit voordat je doorspoelt

Geef je badkamer een opfrisser met de Soak kortingscode!