Klein huis? Zo creëer je ruimte!

Wonen door Kim
Je herkent het vast wel. Je hebt een lief schattig huisje, alleen niet zo heel veel ruimte. Hoe zorg je er nu voor dat het allemaal niet zo opgepropt voelt? Gelukkig zijn daar allemaal handige trucjes voor. Kijk mee! 
 
Vooral als je in de stad woont heb je vaak geen grote kamers, maar je wilt natuurlijk wel graag dat het er een beetje ruimtelijk uitziet. Om het toch een beetje groter te laten lijken kun je een paar dingen doen. Wat dacht je van... 
 
Bron
 
 
Verven
Verf de muren, lichtblauw, wit of een andere lichte kleur. Zo krijg je een ruimtelijk idee. Zorg ook dat je het plafond wit houdt. Zo krijg je het idee dat het plafond hoger is, bij donkere kleuren komt het plafond al snel dichterbij. Glanzende verf weerkaatst het licht, zo lijkt alles groter, maar het is wel hard aan de ogen. Matte verf is rustiger maar absorbeert het licht. Zorg ook dat je de kozijnen van ramen en deuren in gelijke kleuren verft als de muur. Zo trek je er geen aandacht naartoe.
 
Vloerbedekking
Gebruik in de hele kamer gelijke vloerbedekking, zo hou je het ruimtelijk en rustig. Doe geen plinten langs de muren, dit laat de muren korter en kleiner ogen. Probeer ook de vloerbedekking in rustige kleuren te houden. Kies je voor laminaat, hou dit dan ook rustig en kies voor brede planken.
 
Meubels
We hoeven je vast niet te vertellen dat je niet te veel meubels in de kamer moet zetten. Probeer ervoor te zorgen dat niets voor het raam komt te staan. Ook moet je van de ene naar de andere hoek kunnen kijken zonder dat je ergens omheen moet kijken, dit zorgt voor overzicht.
 
Accessoires
Zorg dat je alles netjes houdt, berg papieren op, laat niet van alles slingeren en hou het schoon. Dit geeft gelijk ook al een verzorgde uitstraling en is daarnaast ruimtecreërend. Hiervoor kun je makkelijke opruimkastjes gebruiken, deze nemen weinig ruimte in en je kunt er veel in wegstoppen. Zorg ervoor dat je niet te veel accessoires in je kamer plaatst, dit maakt het erg vol en dat is niet de bedoeling. Hou het bij kleine accessoires, in warmere kleuren dan de inrichting. De warme kleuren steken mooi af bij de koele tinten waarin het is geverfd. 
 
Verlichting
Zet de verlichting in donkere hoeken, zo maak je het ruimtelijk. Hang lichte gordijnen voor de ramen, deze bedekken wel maar laten ook licht door. Bij voorkeur lange gordijnen die van het plafond tot de grond lopen. Plaats spiegels in de kamer tegenover een raam, zo wordt het daglicht weerspiegeld.
 
Wat doe jij om in jouw huis ruimte te creëren?