Je interieur zo onderhoudsvrij mogelijk houden? 4 tips!

Wonen door Redactie Ze.nl

Als je een druk leventje hebt, is schoonmaken wel het laatste wat je wilt doen als je eindelijk thuis bent. In je vrije tijd wil je gewoon genieten, en dat heb je ook verdiend! Wil jij zo onderhoudsvrij mogelijk leven? Wij geven je vier tips om meer tijd voor jezelf over te houden.

onderhoudsvrij

Lees ook: Dit zijn de mooiste velvet banken van dit moment

1. Laminaat

Het is eventjes zwoegen om het erin te krijgen, maar zodra het ligt is laminaat ideaal. Een keer per twee weken dweilen is voldoende. Hierbij kun je géén gewone allesreiniger, maar een laminaatreiniger gebruiken. Deze is te koop bij de meeste supermarkten en speciaalzaken. That's it! Het is niet nodig om de vloer te waxen, poetsen of lakken. Er is wel onderhoud natuurlijk, maar zonder ingewikkelde instructies en je hebt geen dure producten nodig. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kwantum Nederland (@kwantum_nederland) op

2. Led-verlichting

Led's go all the way! Led-verlichting is niet alleen veel beter voor het milieu, maar gaat ook veel langer mee dan andere lampen. Ledverlichting gaat ongeveer 35.000 uren mee, dat is dus dertig keer meer dan gloeilampen! Dat betekent dus dat je minder vaak de trap op moet om de plafondlampen los te schroeven en de lichten te vervangen.

3. Kunststof kozijnen

Sommige mensen zweren bij houten kozijnen vanwege de karakteristieke look, maar als je minimale onderhoud wil dan moet je toch echt voor kunststof gaan. Kunststof kozijnen worden steeds populairder, omdat ze gemakkelijk te schoonmaken en onderhouden zijn. Bovendien is het ook extra isolerend en meer winddicht. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beurs Eigen Huis (@beurseigenhuis) op

4. Minimaliseer

Door de jaren heen verzamel je enorm veel spullen. Souvenirtjes, dobbelspelcadeautjes, tijdschriften en andere prulleria bewaren we maar al te graag, maar als je deze niet elk halfjaar Marie Kondoot blijft het verstoffen. Als je zo weinig mogelijk onderhoud aan je huis wil plegen, dan is het slim om flink te gaan minimaliseren. Al die losse spulletjes trekken namelijk veel stof aan. Je zou er haast een dagtaak van kunnen maken als je elk stofvlokje wilt laten verdwijnen. Dus mest je open kasten flink uit om meer leegte te creëren. Losse spullen kun je in luchtdichte dozen bewaren zodat er geen stof bijkomt. Een vitrinekast met glas is ook ideaal: er komt veel minder stof bij en staat nog mooi ook!

5. Vetplanten en cactussen

Ook plantverzorging hoort bij de onderhoud van je interieur. Water geven, verpotten en gele bladeren verwijderen zijn allemaal taken die bij het verzorgen van je planten komen kijken. Als je daar niet een hobby van wil maken, kun je kiezen voor kamerplanten die weinig onderhoud nodig hebben. Vetplantjes en cactussen zijn hier het perfecte voorbeeld van. Ze hoeven bijna nooit water, doen het goed op elk plekje van je huis en zijn nog fotogeniek ook.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ze.nl (@ze.nl) op

Lees ook: Heb jij een hekel aan opruimen? Zo wordt het leuker