Gouden verhuistips!

Wonen door Laura_S
Leuk hoor, een nieuw appartementje. Helaas komt daar ook fysiek werk bij kijken, wat toch minder leuk is. Wij geven de tips om het wat soepeler en minder pijnlijk te laten verlopen. Super handig dus!

1. Bewaar je vrienden voor later

Natuurlijk is het fijn dat je ouders, familie en vrienden je willen helpen met het zware werk. Maar je kunt hun hulp beter bewaren voor de momenten dat je het echt nodig hebt. Huur verhuizers in om de dozen en de meubels te verhuizen. Ga zelf ondertussen lekker lunchen en, als je terug bent, ga dan samen met je familie de dozen uitpakken. Dat is ook veel leuker voor hen. Daarmee scheelt dat jou ook weer uitpakwerk.

2. Verhuis de meest kostbare dingen zelf
Pak twee dozen met je meest kostbare en dure bezittingen en verhuis dit zelf. Zo weet je zeker dat die spulletjes de verhuizing zullen overleven.


3. Label iedere doos

Schrijf op iedere doos de kamer waar het heen moet en wat erin zit. Zo weten de verhuizers waar alles heen moet en jij wat erin zit.

4. Pak alsof je een weekendje weg gaat
Pak al je bezittingen in dozen en tassen, en maak voor jezelf een koffer met een toilettas klaar. Pak het in alsof je een weekendje weggaat. Je huis zal namelijk nog wel een tijdje een rommel zijn. Zo heb je alles wat je nodig hebt bij de hand.5. Hou het belangrijke in de buurt

Schrijf op de belangrijkste dozen: ?Als eerste uitpakken?. Zoals schoonmaakspullen, papier, handdoeken, borden en bestek, waterflesje en al het andere wat je meteen nodig zou hebben in je nieuwe huis.

6. Bedenk alvast waar je alles neer gaat zetten
Ook al kan de inrichting nog veranderen, plan van tevoren waar alles komt te staan. Je kunt dan meteen aangeven aan de verhuizers waar alles komt te staan. Zo hoef je zelf alle zware meubels niet meer op de plek te zetten.

Dit artikel is geschreven door ons zusje Girlscene.nl. Voor nog meer verhuistips, neem een kijkje op de website!