Van deze hobby's word je het rijkst

Vrije tijd door Bente

Geld verdienen met je hobby, dat klinkt als een droom. Toch kan dit je realiteit worden, want er bestaan genoeg vrijetijdsbestedingen die een aardig zakcentje opleveren. Da’s mooi meegenomen. Ben je nog op zoek naar een nieuwe hobby? Kies een van deze en earn that money

Lees ook: Deze interieurkleuren passen bij jouw persoonlijkheid

Tweede liefde?

Massaal zijn we dit jaar gestart met nieuwe hobby’s. Na het bingen van elk tv-programma, het eindeloos scrollen door alle socialmediakanalen en je hele huis een make over te geven stonden we met lege handen. Vrijetijdsbestedingen als bananenbrood bakken tot breien hebben onze hartjes gestolen. Stel je voor dat je in maart bent begonnen met breien en nu een compleet nieuwe garderobe hebt gemaakt. Plezier dan anderen met jouw kunst en houd daar zelf een aardig centje aan over. Dat klinkt als een win-winsituatie.

Het platform B&Q helpt klanten in het Verenigd Koninkrijk met het creëren van huis- en tuinartikelen. Ze hebben onderzocht van welke hobby je het rijkst wordt. Voor het onderzoek zijn 1000 mensen per land gevraagd naar hun favoriete vrijetijdsbesteding. In totaal zijn er 57 landen bij het onderzoek betrokken. Wow! Via Etsy is er gekeken in hoeverre deze hobby’s winstgevend zijn. 

1. Schilderen

De hobby waar je het rijkst van wordt is… schilderen! Voel jij je net Rembrandt met je penseel? Lucky you, want je kunt gemiddeld 330 euro verdienen met je kunstwerk. Niet zo gek dat 71% van de respondenten dit als favoriete hobby verkiest. Pak je schildersezel er maar bij, want dit bedrag hoeven we niet twee keer te herhalen.

2. Pottenbakken

Op de tweede plek staat pottenbakken. Je kunt zo’n 100 euro verdienen met jouw klei. Piece of clay, right? Roy Donders gaf aan deze hobby zelfs rustgevend te vinden. Hij is niet de enige, want een ruime meerderheid van de mensen verklaart dit tot hun voorkeur. 

3. Breien

Start maar met breien, want het breien van een bolletje wol levert gemiddeld 57 euro op en staat hiermee op de derde plek. Deze vrijetijdsbesteding is dan ook het meest geliefd onder alle mensen. 

4. Sieraden maken

Het dragen van sieraden is een feestje an sich, maar het maken van deze blingende versiering is helemaal het einde. En daarbij komt nog het geld wat je ermee kunt verdienen. De opbrengst van je eigengemaakte juweeltjes kan wel 50 euro zijn. Ka-ching!

5. Macramé

Op de vijfde plek staat macramé. Je huis krijgt er een flinke opfrisser van. Je kunt ongeveer 44 euro verdienen. Dat is een fijn zakcentje, nietwaar?

6. Borduren

De bezigheid borduren is terug van weggeweest. Het is één van de hobby’s waar je minder snel rijk van wordt. Gemiddeld kun je 29 euro verdienen. Geen jackpot, maar alsnog een leuk bedrag. Ben je nog een beginner? Hier lees je alle tips over borduren.

7. Kaarsen maken     

Last but not least: kaarsen maken. Het fleurt en geurt de hele kamer op. Voor een diner is het een echte musthave. Toch zijn er maar 42% mensen die dit als favoriet aangaven. Dit kunnen we afschuiven op de verdiensten. Een kaars levert namelijk zo’n twee tientjes op. 

Lees ook: Zelf droogbloemen maken: zo doe je dat