R. Templar - De regels voor rijkdom

Media door Redactie Ze.nl

In De regels voor rijkdom wordt je dat haarfijn uitgelegd:

'Geld is een begrip. Je kunt het niet echt zien of voelen (tenzij je een gouden staaf in je hand hebt). Dat kun je alleen maar doen met een tastbaar symbool ervan, zoals bankbiljetten of een cheque. Stukjes papier, ja, maar stukjes papier met enorm veel macht.

Het begrip geld heeft heel wat bagage bij de meeste mensen. We hebben een ingewortelde overtuiging dat het goed of slecht is en dat veel geld willen ook goed of slecht is. Dat ervan houden goed of slecht is, dat het uitgeven ervan goed of slecht is.'

De schrijver van dit handboek suggereert dat ons denkbeeld over rijkdom wellicht in de weg zou kunnen staan van rijk worden. Indien we, diep vanbinnen, geloven dat geld slecht is, dan is de kans groot dat we onze eigen inspanningen om massa's geld te bezitten onbewust ondermijnen.

Ook laat Templar ons inzien hoeveel inspanning we bereid zijn te leveren om geld te verdienen. Hij ziet het als een sport: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Geld verdienen als je lui bent, zit er niet in.

De tips van de meester: weet wat je wilt, waarom je het wilt, hoe je het denkt te bereiken, wat je ermee gaat doen nadat je het bezit. Tja, wie dacht dat rijk worden, zijn en blijven makkelijk zou zijn?

De regels voor rijkdom
Richard Templar
ISBN: 9044720279
Prijs:16,95
Uitgeverij: Centrale Uitgeverij Deltas