Backstage onderonsje met Mêlée

Media door Jet

Bij Orange County denk je waarschijnlijk aan Californië, The O.C. en Laguna Beach. Voortaan hoort Mêlée ook in dat rijtje thuis! De bandleden wonen er namelijk al hun hele leven. De vierkoppige band bestaat uit Ricky, Ryan, Chris (alledrie 26) en Mike (21) en de jongens zijn hard op weg om de wereld te veroveren! Vlak voor het concert dat ze die avond in de Melkweg gaan geven, krijgt Ze.nl de mogelijkheid om een backstage onderonsje met de jongens van Mêlée te hebben. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen!

Hi guys, alles goed, al een beetje zin in vanavond?
"Ja, ontzettend! Eerlijk gezegd keken we het meest uit naar onze stop in Amsterdam. Het is zo'n leuke stad en we houden gewoon van de Nederlandse mensen."

Als eerste willen we wat meer van de jongens weten, dus we vragen ze wat voor rol ze in de band hebben...
Ricky (gitarist) is volgens de overige bandleden de womanizer van het stel. Dat kunnen we ons helemaal voorstellen gezien zijn slick looks: gestyled haar, zonnebril op, sjaaltje om. Hij valt echt op tussen de jongens.
Ryan (bassist) komt wat verlegen en stil over, maar schijnt 'de grappige' van de groep te zijn.
Chris (zanger) is naar eigen zeggen 'the captain' (hij is dan erg vaak aan het woord), vandaar dat hij ook een ouderwets kapiteinsjasje draagt tijdens het interview.
Mike (drummer) is volgens de rest het kleine broertje van de band. Hij is er namelijk pas later bij gekomen en is ook vijf jaar jonger dan de rest.

Dat de jongens elkaar al jaren kennen wordt al gelijk duidelijk. Ze maken constant grapjes over en met elkaar...

Hoelang kennen jullie elkaar precies?
Ricky: "Ik ken Ryan al sinds dat we 5 waren. Op ons 14e leerden we Chris op de middelbare school kennen. Vanaf dat moment hebben we vaak met z'n allen gechilled en muziek gemaakt. Toen Mike erbij kwam, zijn we echt een serieuze band geworden."

Waarom heten jullie Mêlée, wat betekent het?
"Het betekent eigenlijk 'mixed up', dus een soort mengsel. We zien onszelf als een stel mixed up jongens die samen lekker muziek maken. In eerste instantie had de naam nog niet zoveel betekenis, maar nu groeien we steeds meer in de naam..."

Jullie album heet Devils and Angels, waarom?
"De liedjes op het album zijn gebaseerd op mensen die we kennen en waar we mee zijn opgegroeid. We hebben met elkaar veel goede en slechte dingen meegemaakt. Zo zijn we er achter gekomen dat er een duivel en engel in iedereen schuilt. Vandaar de naam."

Wat is jullie favoriete nummer op het album?
Ricky
: "Voor mij is dat You Got, er zit een lekkere beat in en ik hou heel erg van dansen. (Chris grapt: "En het gaat over seksuele frustratie, that makes sense, haha!")
Ryan: "Drive Away vind ik het mooist."
Chris: "Absoluut Stand Up! Ook omdat het een lekkere beat heeft en vanwege de positieve tekst."
Mike: "Mijn favoriete nummer van het album van het enige akoestische nummer: Rhythm Of Rain."

Hé wat grappig, iedereen kiest een ander nummer. "Yeah, it's a big mêlée," verklaart Chris met een grote lach op zijn gezicht!

Luisteren jullie eigenlijk wel eens naar je eigen muziek?
"All the time," grapt Chris.
Ricky: "Als ik een liedje op de radio hoor, hou ik mijn oren dicht, ik kan 't echt niet meer aanhoren!"
Ryan: "Ik moet eerlijk toegeven dat ik ons album op mijn iPod heb staan en af en toe komt er wel een nummer voorbij. En dan ben ik ook echt trots, want dan besef ik dat wij die liedjes hebben gemaakt."

Jullie komen uit Orange County, California. Zijn jullie echte Californian dudes? Veel surfen en chillen?
"Jazeker, we houden heel erg van de zon en het strand, we lopen altijd op slippers. (Ricky: "Ik ben zelfs ziek geworden tijdens het touren doordat ik in de kou op mijn slippers liep.") En we maken muziek, dat is ook wel typisch Orange County."

Is de O.C. zoals je het ziet in de tv-programma's The O.C. en Laguna Beach, vol glitter en glamour?
"Ja, een gedeelte is zeker zo. Maar dat is niet alles wat er is." Ryan: "Ik heb het idee dat de show het alleen maar erger heeft gemaakt. Steeds meer mensen gaan zich gedragen zoals de mensen in de show. Vreselijk!"

Welke dingen vinden jullie nog meer leuk behalve muziek maken?
Ricky: "Hardlopen! Dat is voor mij de beste manier om te ontspannen."
Chris: "Ik ben heel graag buiten. Vissen, kamperen, 'woodsy kind of stuff'."
Mike: "Ik ben gek op yoga! Daarnaast studeer ik en hou ik heel erg van koken. Ik ben momenteel met boeken in de keuken aan het oefenen."
Ryan: "In mijn vrije tijd hou ik van films kijken."


Dan onderwerpen we de jongens aan een vragenvuurtje. We vragen hen hun favoriete film, eten en mooiste meisje te noemen...

Ricky: Love Actually - Japans - Elizabeth Hurley
Chris: Back to the future - Japans - Anne Hathaway
Mike: Ratatouille - Lamskoteletjes - Natalie Portman
Ryan: Ghostbusters - Een goede Amerikaanse hamburger - Rachel McAdams

Op wat voor vrouwen vallen jullie?
Ricky: "Ik val op slimme en spontane vrouwen. Iemand waarmee ik kan praten én lol mee kan hebben. En knuffelen natuurlijk. I loooove cuddling!" Daar is de rest het 100% mee eens...

Wat vinden jullie het meest irritant aan vrouwen?
Ricky: "Als ze op een date niet al hun eten opeten en een beetje in een blaadje sla lopen te prikken. Een vrouw moet gewoon lekker eten."
Chris: "Oh, nog erger, dat ze dan niets bestellen, maar vervolgens wel jouw eten opeten."
Ryan: "Ik vind het irritant als ze te veel over zichzelf praten."
Mike: "Ook kunnen vrouwen erg vaak van mening veranderen. Very annoying."
"Eigenlijk zijn alle vrouwen devils and angels," merkt Chris op. Een mooie zin om het interview mee af te sluiten...

Mêlée on stage
We hadden het geluk dat we na afloop van het interview ook nog bij het concert mochten komen kijken. Dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen. We vonden de muziek al leuk en nu we hadden ontdekt dat de jongens ook nog hartstikke leuk zijn leek het ons helemaal geweldig om naar het concert te gaan. En geweldig was het!

Het vond plaats in de kleine zaal van de Melkweg, lekker intiem dus. We wisten een goed plekje dichtbij het podium te veroveren, vlak achter de 15-jarige fans met bedrukte T-shirts van de band. Verder was het publiek trouwens heel gemêleerd. Van ouders met hun dochters tot groepjes mannen en verliefde stelletjes.

Zanger Chris blijkt een passioneel performer te zijn. Meerdere malen gooide hij zijn benen op zijn keybord of stond hij te springen op het podium. Er zit een hoop energie in dat lijf! Hij wist de zaal helemaal voor zich te winnen door af en toe ook gezellig te kletsen en het publiek mee te laten zingen. De andere jongens waren ook ontzettend enthousiast en met zijn allen creëerden ze een heel lekker sfeertje in de Melkweg.

De band speelde zowel nieuwe als oude nummers en ook al kenden we niet alle nummers, toch klinkt alles lekker. Iedereen danste en zong mee en dat kwam uiteraard tot een hoogtepunt toen Chris de eerste tonen van de hit Built to Last inzette. Ons eigen hoogtepunt hadden we echter al gehad toen Chris terwijl hij aan het zingen was lief naar ons zwaaide en lachte, waarop alle fans ons verbaasd en jaloers aankeken.

Maar Mêlée kan meer dan alleen vrolijke poppy liedjes maken want we zwijmelden helemaal weg bij het romantische She's Gonna Find Me Here en Can't Hold On.

Dit was echt zo'n concert waarbij je positieve energie krijgt van de band en met een heerlijk gevoel de deur uit loopt. We gaan zeker de concertagenda in de gaten houden, want een volgend concert willen we niet missen!

Tekst & foto's: (c) Ze.nl / Jet Wieske & Rianne Schouten