Cd-presentatie Hind @ Melkweg

Vrije tijd door Roosmarijn

De zaal is volgestroomd met fans, familie en vrienden van Hind. Uit de speakers klinken warme, zwoele klanken. De sfeer is gezellig, her en der staan mensen in groepjes met elkaar te praten en om zich heen te kijken. Een gemêleerd publiek, van jong tot oud, waarvan de meesten zijn gekleed in het wit volgens de dresscode van de avond: white with a touch of crosspop. We zijn hier vanavond om kennis te maken met Hinds nieuwe album Crosspop.

Dan schuift er ineens een doek vanuit het plafond naar beneden, waarop een soort dagboekvideo van Hind wordt geprojecteerd. De camera volgt haar in de studio in Londen waar ze haar album opneemt. Intussen klinkt de muziek nog steeds vrolijk door de zaal en hoor je niets van wat er in de video wordt gezegd of gezongen. Maar het is niet irritant, sterker nog, het publiek wordt geprikkeld en het maakt ze nieuwsgierig naar wat komen gaat. De spanning in de zaal is merkbaar. Dan wordt de muziek ineens uitgezet en de video opnieuw gestart. Deze keer worden we wel bewust deelgenoot van Hinds belevenissen. We zien haar op Picadilly Circus waar ze in de taxi stapt op weg naar de studio van de producer. Ze vertelt ons in de video dat ze maar liefst vier jaar aan dit album heeft gewerkt. Die tijd had ze nodig om het juiste team van mensen om zich heen te verzamelen en om een goede producer te vinden die volgens haar de juiste sound had en haar de vrijheid gaf om haar muzikaliteit te ontplooien. Uiteindelijk is het Steve Power, producer van o.a. Robbie Williams, die ze uitkiest om mee te werken. Dan verdwijnt het scherm langzaam en is het wachten op Hind...

Het optreden
Hind betreedt onder luid applaus het podium en begint te zingen. Vanavond speelt Hind alle nummers van haar nieuwe repertoire, o.a. de nummers I Want It, Stay en haar single Crosspop komen voorbij. Hind is gekleed in een glanzend, strak gouden jurkje en killer heels. Vanaf het moment dat ze opkomt, is ze één en al energie. De sfeer zit er goed in en Hind zingt de sterren van de hemel. In tegenstelling tot veel andere artiesten, kan ze live ook echt goed zingen. Tussen de nummers door vertelt Hind hoe ze samen met haar manager haar eigen genre 'Crosspop' ontwikkelde. De zangeres vertelt: "Na acht jaar verschillende muziekstijlen te hebben gezongen kwam ik op het idee ze in een popjasje te gieten. Crosspop is voor mij popmuziek met minimale invloeden van andere muziekstijlen, dat kan zijn jazz, soul r&b of bijvoorbeeld Spaanse invloeden. Maar het is niet alleen een muziekstijl, het is ook een lifestyle."

Hind wisselt die avond maar liefst drie keer van kleding: van het glanzende jurkje naar een zwarte jumpsuit en tot slot een sexy top met jeans. Na de laatste kledingwissel laat Hind zien dat ze ook sexy dansmoves in huis heeft. Onder luid gejuich wordt het publiek getrakteerd op een buikdans. Dan verschijnt Angela Groothuizen op het podium voor de uitreiking van het eerste exemplaar van haar nieuwe cd. Hind is onlangs toegetreden tot SellaBand: een muziekmaatschappij waarbij mensen kunnen investeren in muziekartiesten. In korte tijd groeide ze uit tot de meest 'gefunde' muziekartiest van Sellaband wereldwijd. Ze vertelt: "Ik had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan. In slechts elf dagen tijd had ik 980 believers, die in totaal 40.000 euro in mij hadden geïnvesteerd. Ik heb echt een vreugdedansje gedaan!"

De avond gaat veel te snel voorbij. Aan het einde van de show zijn mensen onder de indruk van Hinds zangkwaliteiten. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik het helemaal met ze eens ben. Ze bezit niet alleen een prachtige stem, ze is nog ook eens ontzettend muzikaal. Ze is een echte investering waard!


Wil je meer weten over Hind? Kijk dan op
www.hind.nl. Het album Crosspop is vanaf 8 oktober te koop.

Crosspop
Hind
EAN: 8714835081135
Prijs: 16,99