Rauw is wauw!

Vrije tijd door Jet

Ruim drie jaar geleden begon de organisatie Meubel Stukken (een groep creatievellingen met organisatietalent) met het concept Rauw.

Meubel Stukken over dit bijzondere feest: "Rauw is niet bedoeld voor de zwakkere geesten, Rauw beukt erop los en houdt wel van een smerig sausje. Het Rauw geluid kan niet over één kam geschoren worden, Rauw haalt zijn inspiratie uit snoeiharde gitaren, overstuurde analoge synthesizers, broeierige opzwepende beats, hysterische vocalen en is absoluut niet stijlvast. Noem het Rock & Rave, noem het 21st Century Disco Punk..."

Rauw heeft menig buitenlandse DJ en live act geïntroduceerd in Nederland of opgenomen in de Rauw-familie. Leuk aan de Rauw is dat DJ's worden gecombineerd met live muziek, en dit alles wordt ook nog eens ondersteund door verpletterende (visuele) beelden; al je zintuigen worden geprikkeld.

Elke tweede vrijdag van de maand is het Rauw-tijd in de Melkweg in Amsterdam, elke tweede zaterdag van de maand gaat geheid het dak eraf in Tivoli, Utrecht. Daarnaast staat Rauw een paar keer per jaar in de Effenaar in Eindhoven.

Vorig jaar september heb ik mijn eerste Rauw-ervaring gehad en ik was gelijk verkocht! Wat een feest! De titel verraadt het al, dit feest is rrrauw, denk aan elektrische gitaren, computergeluiden noem maar op. Maar deze 'moderne' en harde sound wordt gecombineerd met golden oldies ('Oh please, wait a minute mister postman') en vrolijke deuntjes (Justice) en dat maakt deze avond naar mijn menig zo verschrikkelijk leuk. Het Rauw-publiek is ook om over te spreken, heel verschillend (van mega hip, tot mega alto), maar iedereen is vrolijk en kletst, danst en sjanst met elkaar.

Ik zeg: koop die kaarten, doe je hipste outfit aan, trommel een groep (dans)vrienden bij elkaar en ga uit je dak met Rrrrrauw!

Kijk voor meer informatie op www.meubelstukken.nl!