Pete's Summer

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Aussie Pete Murray doet het goed in Nederland. En die liefde is wederzijds. Bij het uitkomen van zijn nieuwe album Summer at Eureka bezoekt hij ons land alweer voor de vierde keer. Op 1 juni gaf hij een weergaloos concert bij de 39e editie van Pinkpop. Niet veel later was hij live op Vrouw.nl te gast tijdens een drukbezochte chatsessie.

Pete was bepaald geen wonderkind dat al van jongs af aan met muziek in de weer was. Op zijn 23e pakte hij voor het eerst zijn gitaar en hij begon meteen serieus met spelen. Zijn eerste album bracht hij in eigen beheer uit en daarmee speelde hij zich in de kaart bij de platenmaatschappijen. Zijn werkelijke debuut Freeler haalde in Australië zes keer platina en in Nederland vielen we ook als een blok voor de single So Beautiful.

Met Summer at Eureka levert Murray weer een pakketje zonneschijn af. Zet je deze cd op, dan voel je de warme zomerwind door je haren gaan. Het kost je geen enkele moeite jezelf rijdend in een cabrio over strandweggetjes voor te stellen. Van Summer at Eureka raak je behoorlijk ontspannen. Waren zijn vorige albums soberder, dit keer omringt Pete zich met een bescheiden band. Een iets minder rauwe Pete Murray dus, wellicht wat commerciëler te noemen. Maar wat maakt het uit? Deze cd mag nog lang in mijn speler blijven zitten. Repeat, repeat, repeat!

Afbeelding verwijderd door redactie

Summer at Eureka
Pete Murray
Label: Sony