5 leuke locaties in Nederland om een bootje te huren

Vrije tijd door Chloe

Er is nog weinig van te merken, maar het is toch echt al zomer. Helaas zit het weer nog niet echt mee, maar de warme dagen komen er echt nog aan. En wat is er nou lekkerder dan op een mooie zomerdag rond te dobberen op het water? Juist, wij kunnen het ook zo snel niet bedenken. Daarom hebben wij de leukste locaties in Nederland waar je een bootje kunt huren voor je op een rijtje gezet.

bootje hurenLees ook: Fietsen op een supboard? Dat kan hier 

1. De Rijp

De Rijp is een klein dorpje in Noord-Holland. Hier kan je met een fluisterbootje zo door de Eilandspolder varen en genieten van de pittoreske dorpjes en prachtige natuur. Met meerdere routes kan je zelf kiezen hoeveel uur je hier wilt varen. Zo kan je bijvoorbeeld ook aanmeren bij één van de eilandjes om daar in alle stilte lekker te picknicken. Het ideale dagje uit dus.

2. Giethoorn

Als er een plek bekend staat in Nederland om de mooie boottochten dan is het wel Giethoorn. Dit dorpje wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Met een fluisterbootje vaar je door de prachtige waterwegen en kom je de meest bijzondere plekjes tegen. Je kan er voor kiezen om zelf een bootje te huren, maar als varen niet zo jouw ding is kan je ook kiezen voor een rondvaart. Wel is het verstandig om vakanties en weekenden te vermijden. Het kan er namelijk erg toeristisch zijn.

3. De Biesbosch

Nog zo’n populair plekje om lekker te varen in de Biesbosch. Dit Nationale park ligt op de grens van Brabant en Zuid-Holland. Hier vind je een tal van kreekjes en rivieren. Naast de prachtige natuur, zal je hier ook veel dieren zoals bevers spotten. In het park zijn enorm veel aanlegplekjes zodat je even lekker kunt genieten van een picknick, maar er zijn ook een aantal verborgen strandjes. Heerlijk om even een duik in het water te nemen als de warmte je te veel wordt.

4. Theetuin Overleek

In Overleek, een klein dorpje ten noorden van Amsterdam, is het prachtig varen. Bij de Theetuin kan je bootjes huren en heerlijk genieten van een dagje op het water. Je vaart van het ene pittoreske naar het andere dorp en dat tussen de polders, karakteristieke huizen en oude molens door. En na het varen kan je bij de Theetuin nog even genieten van een lekker drankje. Wat wil een mens nog meer?

5. Alde Feanen

In dit Nationale park in Friesland kijk je je ogen uit. Niet alleen de natuur, maar ook de dieren die er rond lopen zijn adembenemend. Ga voor een elektrische sloep en vind zo de Big Five van Alde Feanen: de otter, ooievaar, aalscholver, roerdomp en reiger. Als je ze alle vijf weet te spotten heb je geluk, maar de kans zit er zeker met een stil bootje dik in. Wat hapjes en drankjes mee de boot op en je kan je hier uren vermaken.

Lees ook: Dagje weg: de 5 leukste strandtenten van Zuid-Holland