Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Fietsen op een supboard? Dat kan hier

Suppen is de laatste jaren echt helemaal in. Je ziet het dan ook overal. In de grachten, op zee of op een meer: het kan allemaal. Maar als dat peddelen niets voor jou is, maar je liever met je benen het zware werk doet kan dat nu ook. Je kan in Nederland nu namelijk fietsen op een sup en wij vertellen je er alles over.

fietsen op een supboardLees ook: 10 terrassen in Utrecht die lang zon hebben

Wat is suppen?

Misschien heb je hier nog nooit van gehoord, maar je bent het zeker een keer tegengekomen. Suppen is namelijk razend populair. Een sup is een soort surfplank waar je op staat en vooruit paddelt. Het woord suppen staat dan ook voor Stand Up Paddle. Het leuke eraan is, is dat het niet zo intensief is maar wel heel goed voor je lichaam. Je gebruikt namelijk niet alleen je armen, maar ook de rest van je lichaam om in balans te blijven. Heerlijk om te doen dus tijdens de warme zomerdagen.

Fietsen op een supboard

Nou denk jij misschien: 'Dat is niets voor mij, want ik heb een evenwicht van niks.' Dan komt daar vanaf nu verandering in. Je kan namelijk ook fietsen op een sup waardoor het veel makkelijker is om je balans te houden. Daarbij is ook dit niet heel intensief om te beoefenen. Het is wel wat zwaarder dan normaal fietsen, omdat je nu natuurlijk door het water moet trappen. Toch is het verder heel relaxend. Je kan namelijk gewoon op je eigen tempo door het water fietsen en genieten van de omgeving. Vooral op warme dagen een heerlijk verkoelende bezigheid.

Waar kan ik fiets-suppen?

Deze sport is nog niet zo lang in Nederland. Tot nu toe kan je dit alleen nog maar doen in het Noord-Hollandse dorpje De Rijp. Hier kan je sinds april de fiets-sups huren en genieten van alles wat het Nederlandse landschap te bieden heeft. Het dorpje is misschien wel klein, maar het is er prachtig. Je kan met de fiets-sup door de polder of door het dorpje fietsen. Een heerlijk uitje voor op een warme zondag!

Lees ook: 10 coronaproof ideeën om op je vrije dag te doen