Meer dan een derde van de mensen lijdt aan ?concurrerende vermoeidheid?

Vrije tijd door Sabine

Met wallen tot onder je knieën drentel je kantoor binnen en je bent er ‘trots’ op ook. Je wilt dat iedereen ziet dat je maar een paar uurtjes hebt geslapen. Concurrerende vermoeidheid is a thing en een derde van de mensen doet het.
 
Wanneer je ene collega mekkert dat ze maar zes uur heeft geslapen, terwijl jij er maar drie hebt gepakt vannacht, zul je haar dat vertellen ook. En dat het vanavond weer een latertje voor je gaat worden verzwijg je ook zeker niet. Herkenbaar? Uit onderzoek blijkt dat een derde van de mensen opschept over zijn of haar gebrek aan slaap, oftewel ‘concurrerende vermoeidheid’. 


Vooral vrouwen  
Uit een onderzoek is gebleken dat werkende mensen erg competitief zijn over wie het minst heeft geslapen. En dat het vooral vrouwen zijn die hier graag over opscheppen… euh klagen. 40% van de vrouwen laat graag weten hoe weinig ze heeft geslapen tegenover 32% van de mannen. Maar mannen zijn dan weer eerder geneigd om te liegen over het aantal uurtjes dat ze op één oor hebben gelegen. 
 
In totaal slaapt de gemiddelde werknemer nu een stuk minder dan tien jaar geleden, meldt DailyMail. 69% geeft zelfs toe dat hij of zij maar al te graag zijn of haar uurtjes slaap opgeeft zodat het werk goed gedaan wordt. 83% gaat zelfs zo ver dat hij of zij eerder uit de veren gaat om nog effe de inbox te checken en om zichzelf voor te bereiden op de werkdag. Veel mensen vinden dit niet heel erg. Als ze er in ieder geval maar wel over kunnen opscheppen tegenover collega’s... 


Liegen
We pochen niet alleen over onze vermoeidheid tegenover collega’s, maar ook tegen onze baas. Een kwart van alle professionals tussen de 25 en 34 jaar, liegt over hoe vroeg hij of zij is opgestaan om the big boss te imponeren. En in welke beroepen deze competitieve vermoeidheid het meest voorkomt, wist het onderzoek ook te vertellen: politici, onderzoekers en… journalisten. Of wij dat ook doen? Nou wij klagen vooral over hoe achterlijk druk we zijn, zelfs zoveel, dat we amper aan werken toekomen. Dus ja, kind of guilty...
 
En? Moet jij ook altijd zo nodig vertellen op je werk hoe weinig slaap je hebt gehad?