Tien tips voor een goede nachtrust

Vrije tijd door Laura_S
Daar lig je dan? Al twee uur ben je naar het plafond aan het staren en nog steeds is het zandmannetje niet langs geweest. En je hebt morgen zo?n drukke dag! Met deze tips kom je hopelijk gelijk in slaap.

1.       Warm bad

Neem vlak voor het slapen een warm bad, om je lichaam te laten ontspannen. Je kunt er ook badolie (met kamille bijvoorbeeld) in doen waar je relaxed van wordt.

2.       Een massage
Probeer je vriend (of wie dan ook) over te halen voor een full body massage voor het slapen gaan. Als hij dit niet wil doen mag 'ie het ook houden bij een rugmassage of hoofdmassage.

3.       Muziek
Luister naar rustige muziek, maak bijvoorbeeld een afspeellijst met liedjes waar jij rustig van wordt. Ook kun je naar een CD met rustgevende natuurgeluiden luisteren, zoals golvend water of regendruppels.4.       Drink warme melk

Neem ongeveer een kwartier voor het slapen gaan wat warme melk. Dit bevat calcium en dat werkt ontspannend op je zenuwstelsel. Je kunt er ook wat anijs bij doen.

5.       Ventileren
Zorg dat je in een goed geventileerde kamer ligt, waar genoeg frisse lucht in komt. Hou de temperatuur tussen de 15 en 18 graden, want als het te warm is kom je ook niet in slaap.

6.       Beweging overdag
Zorg dat je die dag genoeg beweging hebt gehad, want mensen die de hele dag stilzitten op een kantoor slapen slechter. Zelfs een kwartiertje beweging helpt. Pak anders na werktijd bijvoorbeeld je hardloopschoenen en ren een paar kilometer. Goed voor je conditie, voor je lijn én voor je slapeloosheid.

7.       Niet uitslapen
Om te voorkomen dat je uit je ritme raakt, is het slim om niet uit te slapen. Dus ook niet in het weekend, want dan moet je op maandag weer in je ritme komen. Het vergt even wat discipline, maar dan kun je wel van je heerlijke, extra lange vrije dagen genieten in het weekend.8.       Doe alsof het ?s ochtends is

Ken je het gevoel dat je ?s ochtends alleen maar door wil slapen? Doe als je niet kunt slapen net alsof de wekker net is gegaan en je naar je werk moet. Ineens ben je veel slaperiger!

9.       Kruik
Heb je een stressvolle dag gehad? Maak dan een lekkere warme kruik en hou deze tegen je maag. Daar wordt veel spanning vastgehouden en de warmte maakt dat los.

10.   Slaap richting het noorden
Het klinkt misschien een beetje bizar, maar als je met je hoofd richting het noorden van de aarde slaapt, kom je in een lijn met het magnetisch veld en hierdoor komen je eigen energievelden in evenwicht. Puzzel dus even uit hoe je bed moet komen te staan!

Hoe kom jij in slaap na een stressvolle dag?