Missie Geslaagd: Marathon

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Hoofdredacteur Claartje liep afgelopen zondag (21 oktober) voor het eerst in haar leven de marathon van Amsterdam. Na vijf maanden trainen en bijna duizend trainingskilometers was ze er klaar voor. Hoe is het gegaan?

Claartje: "Hoe het was? Gaaf! Wat een kick om na zo lang trainen en 42,195 kilometer ein-de-lijk over de finish te komen. Ik deed er uiteindelijk 4 uur en 19 minuten over. In al mijn enthousiasme was ik iets te hard van start gegaan en heb ik de eerste helft in minder dan twee uur gelopen, wat ik in de tweede helft moest bekopen. Ja, dat waren een paar zware momenten. Maar de gedachte aan een enórme zak chocoladepepernoten die me thuis lag op te wachten sleepte me er redelijk doorheen."

Moet jij er niet aan denken om een marathon te lopen? Gelijk heb je. Claartje schreef een artikel dat afgelopen zaterdag in het Parool verscheen (op maar liefst 2 hele (!) pagina's - daar schrok ze zelf ook beetje van), waaruit duidelijk wordt dat het lopen van een marathon eigenlijk helemaal niet goed voor je is, laat staan voor je sociale leven. Hieronder vind je een digitale versie van het artikel. De foto's zijn gemaakt door Jean-Pierre Jans.

Wil je meer lezen over de voorbereidingen van een marathonloper? Claartje's marathon-partner-in-crime Annemerel schreef er een heleboel blogs over op Annemerel.com.


Voor een vergrote, leesbare versie van onderstaand artikel: klik op de afbeelding voor de vergroting en sla deze op op je computer zodat je kunt inzoomen.