Met deze tips heb jij binnen no time je kerstboom opgetuigd

Vrije tijd door Sanne

Eindelijk heb je de kerstboom in huis, maar dan moet het echte werk nog beginnen. De kerstboom versieren moet je niet onderschatten. Het is best veel werk, maar het blijft iets om ieder jaar naar uit te kijken. Het kleine akkefietje van vorig jaar staat nog op je netvlies gebrand. Iedereen moest en zou de piek op de kerstboom zetten. No worries, dit jaar tuig jij zonder ruzie binnen no time de kerstboom op.

Lees ook: Dit wil je: het foute kerstmondkapje

Kies een kerstboom: echt of nep

De kerstboom versieren begint bij een goede boom. Als kerstverslaafde hoor je natuurlijk voor een echte te gaan. Het heeft een bepaalde charme en de dennengeur geeft je een echt kerstgevoel. Heb je stiekem geen zin om tot ver in de maand april de naalden in je huis terug te vinden? Dan is een neppe kerstboom misschien veel makkelijker? Deze kun je ieder jaar gewoon van zolder halen. Ook dat kost wat moeite, maar de struggles om een echte kerstboom in de auto te proppen of op het dak te binden, zijn dan wel verleden tijd. Bovendien kun je een geheel roze kunstkerstboom nemen of eentje met een laagje sneeuw. Wie wil dat nou niet?

Creëer een gezellige sfeer

Een goede sfeer is key bij het opzetten van de kerstboom met de hele familie. Als de sfeer goed zit, gaat alles een stuk sneller. Voor je het weet, staat de kerstboom in zijn volle glorie te shinen. Doe je foutste kersttrui aan, maak warme chocolademelk voor het hele gezin en zing mee met Mariah Carey. All I want for Christmas is youuu…

via GIPHY

Mix en match

Natuurlijk kun je alle kleuren gebruiken die je wilt, maar om geen gezeur te krijgen van de rest van de familie, kun je beter samen een kleurenpalet afstemmen. Welke kersttrend streef jij dit jaar na?

Altijd weer die k*t-kerstverlichting

Als eerste - ja, we zeggen het toch maar - controleer je of de kerstverlichting het nog doet. Daarna begin je met de kerstverlichting uit de knoop te halen. Voor volgend jaar is het misschien handig om de verlichting netjes op te rollen, of je koopt gewoon een kunstkerstboom waar de lichtjes al inzitten. Dan tuig je pas echt snel je kerstboom op. Ideaal!

via GIPHY

Verdeel de taken

Heb je een groot gezin? Dan is het handig om de taken te verdelen. Wie hangt de lampjes in de boom, wie kiest de slingers en wie zorgt ervoor dat er genoeg kerstbalhaakjes zijn? Spreek het van tevoren af. Als er kinderen aanwezig zijn, is het misschien handig om ze elk een mini-kerstboom te geven. Zo kunnen ze hun eigen piek en kerstballen erin hangen en dan kun jij je om de grote kerstboom bekommeren.

Van groot naar klein en van boven naar beneden

Wanneer de kerstboom op de goede plek staat en de taken zijn verdeeld, kan het versieren beginnen. Begin met de grootste dingen, zoals de slingers en extra takken, en werk van boven naar beneden. Op deze manier vallen je favoriete kersthangers niet uit de boom. Horror! Daarna begin je met de kleinere decoratieve items zoals de kerstballen en ornamenten. Zo krijg je een optimale verdeling en ziet jouw kerstboom er mooi uit.

Good luck!

Lees ook: Geen ruimte voor een kerstboom? Dit zijn 5 alternatieven