De kerstboom trends voor 2020

Mode & trends door Sanne

Of je nu helemaal gek bent van de traditionele kerstsfeer of er liever een moderne twist aan geeft, dat is helemaal aan jou. Jij bepaalt hoe jouw kerst eruit komt te zien. Wil je helemaal trendy zijn? Doe dan vooral je inspiratie op uit de onderstaande kersttrends voor 2020.

Kerstboom trends 2020

Lees ook: Deze tuincentra hebben de mooiste kerstdorpen/kerstshows

Kerstboom trends 2020 1: Natural Green

Groen, groen en nog eens groen... dat is wat bij deze trend belangrijk is. Met je kerstboom zit je gelukkig al goed. Verder passen alle kleuren groen bij deze trend, zolang het maar een natuurlijke indruk geeft. Verder mix je de kleur groen met houten en juten kerstversieringen en een velvet tafelkleed. Deze trend kan je goed combineren met de kerstboom trend Classic Red Christmas. Gewoon wat meer klassiek rood toevoegen en je bent er helemaal klaar voor!

 

Kerstboom trends 2020 2: Classic Red Christmas

Bij deze kersttrend draait het allemaal om de nostalgie die kerst oproept. Daarbij mag kerstrood natuurlijk niet ontbreken. De schattige rode besjes en kleine appeltjes komen weer tevoorschijn net als de vele rode kersthangers. Het gaat erom dat de decoratie een persoonlijk tintje heeft. Heb jij als klein kind een cd-rom versierd om die vervolgens als hanger in de boom te hangen? Dan wordt het tijd om deze weer uit de doos te halen. Je kunt het ook persoonlijk maken door je hobby’s te laten zien met specifieke kersthangers, bijvoorbeeld een mini-motor!

 

Kerstboom trends 2020 3: Scandinavian Christmas

De kerstversiering is, zoals we van de Scandinavische inrichting gewend zijn, minimalistisch en geïnspireerd door de natuur. Lichte kleuren en strakke lijnen zijn key. Houd je hier aan. De kleuren goud en groen springen eruit en worden afgewisseld met natuurlijke materialen, zoals hout in lichte kleuren. Mocht je toch een sterkere kerstsfeer willen, combineer dan deze trend met Natural Green.

Kerstboom trends 2020 4: Dark Island

Een avontuurlijke naam voor deze gewaagde kerstboom trend. De kleur donkergroen en donkerblauw staan centraal. Daarnaast worden de kleuren oranje en limoen gebruikt. Bij deze trend is het heel normaal om je kerstboom vol te hebben met fluwelen kerstballen. Deze mogen dan ook absoluut niet ontbreken. Wil je dit jaar alles even helemaal anders doen? Maak dan je kerstballen vast aan oranje-, limoen- of groenkleurige linten en hang die van het topje van de boom naar beneden. Hiermee wordt jouw kerstboom een absolute eyecatcher in huis. Love it.

 

Kerstboom trends 2020 5: Earthy Tones

Bij deze trend gaat het allemaal om de kleuren groen en bruin, de Earthy Tones. Er is aandacht voor de aarde en puur natuur. Dit zie je terug in de keramiek, terracotta potten en bijzondere vazen. Verder is eenvoud bij de trend belangrijk. Less is more. Ga dit jaar bijvoorbeeld voor warme natuurlijke lichtjes in plaats allerlei kleurtjes. Dat maakt het allemaal net wat rustiger en eenvoudiger. Je kunt deze trend goed combineren met Scandinavian Christmas. 

Lees ook: Kerst in stijl: hier shop je de foutste kersttruien 

Bron: Intratuin en What a Wonderful Christmas