Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Kerst met de royal fam: zo mooi is Windsor Castle versierd

Het is een waar Windsor Wonderland in het Engelse kasteel. Zoals ieder jaar pakken de Britse royals groot uit en ook deze kerst kun je weer je ogen uitkijken. Mocht je toevallig in Engeland wonen, dan heb je mazzel: vanaf vandaag mogen bezoekers het spektakel met eigen ogen bewonderen.

Kerst in Windsor Castle

Lees ook: De kerstfilms top 10 volgens IMDb

Royal touch

Het is een plaatje om bij weg te dromen. De State Apartments van het kasteel zijn op en top aangekleed met de mooiste versiering. Slingers, lampjes, kerstbomen, kransen en eigenlijk alles wat je kunt bedenken: het personeel heeft zijn best gedaan, dat mag blijken. Het is niet over de top, maar juist warm en feestelijk met een royal touch. Jaloers? Wij wel!

Metershoge kerstboom

Het blijft niet bij de slingers en sprankelende lampjes. Een gigantische kerstboom van maar liefst zes meter (!) hoog is opgetuigd in de St. George’s Hall. De boom is volop versierd en een engel prijkt aan de top. Door de rest van het kasteel zijn nog meer versierde bomen te vinden, waardoor het koninklijke kasteel aanvoelt als één groot, Kerstmis wonderland.

Exclusief kijkje

Kerstmis is niet het enige dat dit jaar gevierd wordt in het kasteel. Het is namelijk tweehonderd jaar geleden sinds George IV de troon betrad. De tafel in de State Dining Room is voor deze gelegenheid dan ook gedekt met het allermooiste, zilveren servies. Bezoekers die de kerstversiering komen bekijken, kunnen dus ook een exclusief bezoekje brengen aan de prachtig opgemaakte eetkamer. 

Een andere kerst voor de koningin

Waar koningin Elizabeth normaal gesproken het feest viert met haar familie, wordt het dit jaar wat minder druk. Het koninklijke gezin komt ieder jaar bij elkaar in Sandringham om daar de feestdagen samen door te brengen. Want het mag er dan wat anders uitzien, maar echt: zelfs de Engelse royals delen cadeautjes uit met Kerstmis en eten samen een verrukkelijk diner. Toch best leuk om over na te denken.

Vanwege de pandemie viert de Engelse koningin het kerstfeest dit jaar in Windsor Castle, samen met prins Philip. Voor het eerst in 71 jaar vieren ze Kerstmis dus zonder de kinderen.

Beeld: BrunoPress

Lees ook: De kerstboom trends voor 2020