De kerstfilms top 10 volgens IMDb

Media door Sanne

Het kiezen van een goede kerstfilm is een hele grote uitdaging. Inmiddels zijn er zoveel films dat we door de bomen het bos niet meer zien. Wij hebben goed nieuws voor jou, want keuzestress is verleden tijd met deze top 10 kerstfilms volgens IMDb. Voorlopig hoef je niet meer na te denken welke kerstfilm je gaat kijken, je gaat gewoon de kerstfilms top 10 lijst af. Tijd om te bingewatchen!

 

Lees ook: Mariah Careh komt met eigen kerstspecial

Kerstfilm 1: Klaus – 8,2

Ben jij fan van kerst en animatiefilms? Dan is deze kerstfilm echt iets voor jou. Het verhaal gaat over Jesper wiens vader een rijke zakenman en de baas van een groot postbedrijf is. Jesper zelf is verwend en ligt het liefst de hele dag te niksen. Zijn vader is het zat en stuurt hem met een ultimatum naar klein dorpje Smeerensberg. Hij moet van zijn vader minstens zesduizend brieven bezorgen. Zo niet? Dan wordt het contact tussen hem en zijn familie verbroken. Er is wel een klein probleempje. Niemand verstuurt brieven in dit mistroostige dorpje. Het lijkt hopeloos totdat hij de norse man Klaus ontmoet.

Te zien op: Netflix

Kerstfilm 2: Home Alone – 7,6

Deze klassieker kan natuurlijk niet ontbreken in de kerstfilms top 10. We weten inmiddels allemaal waar de film over gaat, maar we frissen graag nog even je geheugen op. Kevin, die bang voor alles lijkt te zijn, wordt tijdens de feestdagen door zijn familie per ongeluk alleen achtergelaten wanneer ze op vakantie gaan. Vervolgens blijken er twee dieven actief te zijn en moet de jonge Kevin zijn huis verdedigen.

Te koop op: Bol.com

Kerstfilm 3: Love Actually – 7,6

Deze kerstfilm speelt zich af in Londen en duikt in tien verhalen die zich los van elkaar afspelen, maar tegelijkertijd met elkaar verbonden zijn. Ingewikkeld zou je denken, maar eigenlijk is het heel gemakkelijk te volgen. Zo wordt de minister-president verliefd op een werkneemster, een schrijver breekt zijn hart, maar lijkt opnieuw de liefde te vinden en een ontwerper wordt verliefd op de directeur. Allemaal losse verhaallijnen rondom Kerstmis die op hun eigen manier eindigen. Kun jij geen genoeg krijgen van deze romkom? Dan hebben wij goed nieuws. De regisseur van Love Actually heeft ook de film Notting Hill geregisseerd en deze film staat op Netflix. Makkelijker kan niet.

Te koop op: Bol.com

Kerstfilm 4: On the 12th Date of Christmas – 7,3

Natuurlijk hoort een typische kerstfilm van Hallmark ook in de lijst van de kerstfilms top 10. Deze film gaat over twee gamedesigners, Jennifer en Aidan die gedwongen worden om samen te werken. Ze moeten in minder dan een week een romantische kerstspeurtocht door de stad Chicago te maken. Met twee totaal verschillende karakters, blijkt dit behoorlijk lastig te zijn. Gaat ze dit lukken?

Te zien op: Helaas niet bij Bol.com verkrijgbaar, maar met wat speurwerk kun je hem vast ergens niet geheel legaal kijken…

Kerstfilm 5: On Royal Holiday – 7,2

Oh yes! Weer een Hallmark kerstfilm… Deze film gaat over Anna die een gestrande moeder en haar zoon tijdens een sneeuwstorm te hulp schiet. Het blijken alleen niet zomaar mensen te zijn, het is de koninklijke familie van Galwick. Anna laat aan hen zien hoe zij Kerstmis viert in haar geboorteplaats. Ook moedigt ze de prins aan om zijn hart te openen en altijd eerlijk naar zichzelf te blijven.

Te koop op: Helaas niet bij Bol.com verkrijgbaar, maar met wat speurwerk kun je hem vast ergens niet geheel legaal kijken…

Kerstfilm 6: BoJack Horseman Christmas Special: Sabrina’s Christmas Wish – 7,2

Heb je alle zes seizoenen van de serie BoJack Horseman al bekeken? Dan hebben wij goed nieuws, er is ook een kerstspecial: Sabrina’s Christmas Wish. Yes! BoJack, een half man en half paard, was de ster in de jaren tachtig en negentig van de sitcom Horsing’ Around. Kerstmis kan BoJack gestolen worden, maar is dat wel echt zo? Todd komt opdagen met een gigantische zuurstok en één van BoJacks kerstafleveringen Horsin’ Around. In die tijd was BoJack nog een echte televisiester. Uiteindelijk stemt hij ermee in om de aflevering te gaan kijken. Het hartverwarmende verhaal gaat over weeskinderen en na wat blikjes bier is hij misschien toch in staat om zijn mening over Kerstmis bij te stellen.

Te zien op: Netflix

Kerstfilm 7: The Christmas Chronicles – 7,1

Deze goede kerstfilm verdient naar onze mening definitely een plek in de kerstfilms top 10. But, what’s it all about? Teddy gelooft na de dood van zijn vader niet meer in Kerstmis. Zijn zusje wel en weet op een avond zelfs een glimp van de kerstman op te vangen. Wow! Ze besluiten samen om hem vast te leggen op video. Hun plan verloopt niet helemaal als gedacht en ze maken een onverwachte reis waar de meeste kinderen alleen maar van kunnen dromen. Kan je geen genoeg krijgen van deze kerstfilm? Dan heb je geluk, inmiddels staat deel 2 ook op Netflix!

Te zien op: Netflix

Kerstfilm 8: The Holiday – 6,9

Iedereen heeft zo zijn eigen struggles, zo ook Amanda en Iris. Deze twee totaal verschillende vrouwen besluiten even lekker weg te gaan uit hun eigen omgeving en tijdelijk van huis te ruilen. Say what? De Amerikaanse Amanda woont in een chique buurt in Hollywood en vertrekt naar de romantische Engelse cottage van Iris. Verloopt deze ruil zoals gedacht?

Te zien op: Netflix

Kerstfilm 9: Jingle Jangle: A Christmas Journey – 6,6

Deze magische kerstfilm kon absoluut niet ontbreken in de kerstfilms top 10. Speelgoedmaker Jeronicus Jangle maakt de meest bijzondere dingen in het stadje Cobbleton. Alleen wordt zijn laatste meesterwerk gestolen door zijn assistent, Gustafson. Bummer! Zijn leven valt in duigen. Kan zijn net zo vindingrijke kleindochter hem helpen om zijn leven weer op de rit te krijgen? Wij hopen van wel…

Te zien op: Netflix

Kerstfilm 10: Holidate – 6,1

Twee singles, Sloane en Jackson, vinden elkaar nadat ze een verschrikkelijke kerst hebben beleefd. Ze besluiten om elkaars ‘holidate’ te worden. Wat wil zeggen dat ze elke holiday elkaars date zijn. Dit blijkt hét recept om geen gezeur meer van familie te krijgen en niet meer aan de kindertafel te worden gezet. Eindelijk, wat een rust! In de film komen alle feestdagen voorbij en uiteraard beginnen ze elkaar écht leuk te vinden… Dat was niet het plan. Wat nu?

Te zien op: Netflix

Lees ook: Dit bizarre detail was je nog nooit opgevallen in Home Alone