Top 10 naaktscènes

Media door Laura_S
Aan naaktscènes komen we niet tekort in de filmwereld. Van omkleden tot een heftige seksscène: alles komt voorbij. Maar wat zijn nou de meest memorabele naaktscènes? Hier is een top 10!

10 - Borat (2006)

In niets minder dan een string paradeerde Sasha Baron Cohen als zijn alias Borat een paar jaar geleden over de Amsterdamse wallen. De hoerentoer was niets meer dan een publiciteitsstunt voor zijn nieuwste film. En wat voor een film! Borat maakt gehakt van de Amerikaanse cultuur en laat geen gelegenheid onbenut om de rednecks te shockeren. Iedereen die de film heeft gezien herinnert zich de bizarre scène tussen hem en zijn assistent Azamat wel. De lange bonenstaak Borat en de vadsige Azamat zijn verwikkeld in een curieus stoeipartijtje en rennen elkaar achterna het gehele hotel door. Joost mag weten wat de functie van deze scène is, maar onvergetelijk is hij in ieder geval wel.


9 - The Dreamers (2003)

Niet voor iedereen weggelegd, en daarom op plaats negen, The Dreamers. De film vertelt het merkwaardige verhaal over een driehoeksverhouding tussen Isabelle, haar broer Theo en een Amerikaanse student Matthew. Beide heren verschijnen meerdere malen naakt voor het oog van de lens, maar het is Eva Green die alle aandacht naar zich toe weet te trekken. Uiteraard zijn er seksscènes in de film, maar er zijn ook scènes waarin haar naaktheid debet is aan het creëren van een absurdistische schijnrealiteit. Zoals de badscène waarin ze met schuimvlokken op haar borsten samen met haar broer het schaamhaar van Matthew probeert te scheren of de scène waarin ze topless en geamputeerd standbeeld immiteert. Genoeg materiaal om bij weg te dromen. 
8 - Turks Fruit (1973)
Paul Verhoeven staat, hoe kan het ook anders, maar liefst twee keer in deze lijst. Als eerste op plaats acht met de ?rode bieten? scène uit Turks Fruit. Niet omdat deze scène nu ontzettend romantisch of erotisch is, maar omdat het de relatie tussen Olga en Eric perfect symboliseert. De naakte Olga poseert voor een kunstwerk van Eric, maar ze moet naar de wc. Als ze heeft gepoept, schrikt ze omdat haar poep rood is. Eric heeft er geen moeite mee om zijn handen voor haar in de shit te steken, en komt zo tot de conclusie dat het de rode bietjes van gisteravond waren. Daarop steekt hij een rode bloem tussen haar naakte billen. Eén van de meest gedenkwaardige scènes in de Nederlandse filmgeschiedenis.
 

 
7 - Eastern Promises (2007)
Vaker treden de vrouwen als lustobject aan en de mannen zorgen vaak voor comic relief zoals in Forgetting Sarah Marshall. Maar hoe zit dat met de sauna scène in Eastern Promises? Normaal gesproken bezoek je een sauna voor de ontspanning, maar Viggo Mortensen niet, die gaat graag een robbertje vechten. Mortensen verraste vriend en vijand door enkel gewapend met zijn ?knots? malafide Russen te bevechten bij hoge temperaturen. Het realistisch weergegeven gevecht en het knappe camerawerk zorgen ervoor dat we letterlijk en figuurlijk sterretjes zien. Een snoeiharde scène waar je zeker ballen voor nodig hebt om die te filmen.
 

6 - Forgetting Sarah Marshall (2008)
Dat naaktheid niet hoeft te leiden tot seks wordt pijnlijk duidelijk in het fragment van Forgetting Sarah Marshall waarin Peter Bretter (Jason Segel) letterlijk voor lul staat wanneer zijn vriendin het met hem uitmaakt. Eerst heeft Segel nog keurig een handdoekje om, maar die valt zodra ook het doek van zijn relatie valt. Segels zachte buikje en treurende tampeloeres zorgen ervoor dat de man zwaar in het nadeel is in deze scène en leedvermaak is dan ook niet ver weg. Voor wie denkt dat de scène is geschreven door een schrijver met een rijke fantasie, heeft het mis. Segel schreef het script zelf en baseerde deze scène op zijn eigen ervaring. Dat noemen we nog eens de naakte waarheid...
 

 
5 - Eyes Wide Shut (1999)
In Eyes Wide Shut is Bil Haford (Tom Cruise) in een bepaalde scène de ?grote? ongenodigde op een feest. Dat er geen sprake is van een kinderfeestje wordt duidelijk wanneer Bill gewapend met kostuum en masker de feestzaal betreedt. Twaalf figuren gekleed in pijen staan in een cirkel terwijl er een of ander ritueel plaatsvindt. Een kluitje andere mensen staan vanachter hun maskers toe te kijken. De scène is spannend en duister en net als Bil vraagt de kijker zich waarschijnlijk af: ?Wat gebeurt hier in hemelsnaam??. Maar zodra neergevallen pijen twaalf paar borsten ontbloten, weet je wel hoe laat het is: tijd om naar huis te gaan.
 

 
4 - Titanic (1997)
Deze scène is hét bewijs dat naaktheid zonder inmenging van seksuele handelingen behoorlijk opwindend kan zijn. Ter voorbereiding op deze scène liet Kate bij haar allereerste ontmoeting met Leonardo haar jurk zakken om het ijs tussen de twee te breken. En dat lukt, want de scène is een moment van zwijgende erotiek, waarvan vele jonge meisjes geloofden en hoopten dat ze ooit zo?n moment zouden hebben. De lichtval op de voluptueuze vormen van Kate en het schattige gestuntel van de gretige Leonardo (wat overigens voor een deel improvisatie was), maken deze scène tot de een van de meest memorabele momenten van de film.
 

3 - Basic Instinct (1992)
De nietsvermoedende bioscoopbezoekers waren waarschijnlijk net zo verbaasd als de aanwezige agenten in de verhoorkamer waarin Catherine Trammel (Sharon Stone) haar benen over elkaar slaat. ?Zagen we dat nou goed?? En jawel, men zag het goed. Terwijl Michael Douglas Sharon Stone aan een pittig kruisverhoor onderwerpt, probeert zij hem af te leiden door op slinkse wijze te laten merken dat zij geen ondergoed draagt. De scène is inmiddels iconisch en heel Nederlands is trots op Paul Verhoeven die de preutse Amerikanen een poepje liet ruiken. Sharon Stone is echter minder trots. Zij claimt nooit te hebben geweten dat Verhoeven een dermate laag shot zou nemen, waardoor er meer te zien was dan ze aanvankelijk hadden afgesproken.
 

2 - Shame (2011)
Michael Fassbender windt er geen doekjes om in Shame. De eerste tien minuten maak je kennis met zijn karakter, Brandon, en zijn penis. Het ochtendritueel na een bezoek van een dame van lichte zeden verloopt grotendeels naakt en daarbij worden we eindelijk eens getrakteerd op een plassende man. Een handeling die Fassbender ook daadwerkelijk, zonder props, heeft uitgevoerd. Het gemak waarmee Brandon zijn huidskleurige kostuum draagt, zegt alles over de aard van zijn karakter. Hoewel er in de film ook genoeg vrouwelijk schoon te bewonderen valt, is het toch echt de mannelijkheid die hier een verpletterende indruk maakt. Fassbender begrijpt waarom: ?I guess for woman it must be somewhat refreshing to not always have to see woman parading around and the guy always got his pants on.? Amen.
 
 
1 - Gia (1998)
Deze top 10 zou niet compleet zijn zonder een fragment van een actrice in evakostuum, wier lichaam wereldwijd wordt aanbeden door zowel mannen als vrouwen. Gia was oorspronkelijk bedoeld als televisiefilm, maar naarmate Angelina Jolies populariteit toenam, werden meer mensen nieuwsgierig naar de film. Daarom werd besloten om Gia aan het begin van de twintigste eeuw ook maar op de Europese markt uit de brengen. De film hoort op de eerste plaats in deze top 10, omdat het ten eerste het nakende lijf laat zien van één van ?s werelds bekendste en mooiste vrouwen. Ten tweede is de regisseur zeer scheutig geweest met de hoeveelheid naakt. De scène laat een compleet naakte, voorzien van KISS-kapsel, Angelina Jolie zien. Als een tijgerin in gevangenschap kroelt ze tegen een hek aan grijpt ze zich grommend vast aan de rasters. Dit alles wordt nog eens herhaald in slow motion. Als klap op de vuurpijl voegt ook een naakte Elizabeth Mitchell zich bij de scène om deze sexy scène compleet te maken.
 

Dit artikel is geschreven door moviescene.nl. Voor meer leuke  top 10's neem even een kijkje op de website! Wat dacht je bijvoorbeeld van

Top 10 films die je moet zien in 2012
Top 10 verboden filmposters
Top 10 meest sexy acteurs
 
Wat is de beste naaktscene die jij ooit gezien hebt?