Vliegje in je drankje: kun je het nog opdrinken?

Vrije tijd door Jeanine

Je kent het wel: zit je net lekker te genieten van je wijntje of een cocktail, zwemt er opeens een vlieg in je drankje. Disgusting. Als je net een nieuwe Mojito hebt besteld, denk je er wel twee keer over na of je je glas leeggooit. Moet dat eigenlijk ook, of kun je een drankje daarna nog opdrinken?

Vliegje in drankje

Lees ook: Op zoek naar een lekkere mocktail? Deze alcoholvrije rosé spritzer wil je hebben geprobeerd

Bacteriën en ziektekiemen

Vliegen komen werkelijk waar overal. Ze dragen dan ook veel bacteriën en ziektekiemen met zich mee, die ze vervolgens achterlaten in jouw drankje. Lees: bacteriën van bijvoorbeeld rottend eten, rauw vlees, ontlasting en ga zo maar door. Een heel lekker idee is het sowieso niet, maar kan het echt kwaad? De één vindt het niet zo’n groot probleem, terwijl de ander het disgusting vindt als er een vliegje in haar drankje valt.

Onhygiënisch

Vliegen kunnen dus behoorlijk wat smerige dingen meenemen naar jouw verfrissende cocktail of droog wijntje. Je kunt er dus beter voor kiezen om je glas leeg te gooien of terug te geven. Het is nog wel enigszins afhankelijk van je omgeving. Begeef je je op een plek waar het niet zo schoon en waar bijvoorbeeld veel afval op de grond ligt? Dan is het niet zo verstandig om je drankje nog op te drinken. Als je midden in de stad zit, kun je het beter sowieso niet doen. De zogenaamde stadsvliegen zijn namelijk verre van hygiënisch. De kans is groot dat de desbetreffende vlieg net op een stapel afval heeft lopen chillen en nu die bacteriën in jouw drankje dumpt. Dat risico is iets minder groot als je thuis een drankje drinkt, maar toch: echt lekker is het niet. Daarnaast kun je er ook ziek van worden, bijvoorbeeld als een vlieg net op rauw en/of rottend vlees heeft gezeten.

Risico nemen

Kun je een drankje opdrinken waar net een vlieg in heeft gezeten? Het kan wel, maar of het verstandig, gezond of hygiënisch is, is een tweede. Al met al komt het op één ding neer: ben je bereid het risico te nemen en ben je niet vies van een beestje in je drankje? Dan kun je ervoor kiezen het vliegje eruit te halen en je drankje op te drinken. We raden het wel aan zo snel mogelijk te doen en ‘m niet te lang te laten zwemmen, want dat is gewoon niet zo hygiënisch. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Gooi dan je drankje weg of bestel lekker een nieuwe. Vliegen blijven nu eenmaal beesten die veel tijd doorbrengen op afval en uitwerpselen, dus de vraag is maar net of je dat risico echt wilt nemen.

Lees ook: Schurende bovenbenen? Deze tips werken het allerbeste