5 manieren om beste vriendinnen te blijven

Vrije tijd door Laura_S
We willen zoveel mogelijk uit onze drukke levens halen, maar vergeet nooit je beste vriendin. Want wees nou eerlijk, zonder vriendinnen zijn we nergens! Het blijft lastig om vriendschappen te onderhouden? maar zo lukt het!

Doe leuke dingen samen
Maak tijd vrij voor je beste vriendin, ook al heb je een heel druk schema en wilde je eigenlijk wat dingetjes voor jezelf doen in je enige vrije tijd. Ga lekker samen met haar bankhangen of organiseer een etentje. Die quality time hebben jullie nodig!


Wees blij voor haar
Probeer niet met je beste vriendin te concurreren en wees blij voor haar als ze iets goed doet. Je zou ook willen dat zij blij voor jou is als je de lekkerste vent van de stad aan de haak hebt geslagen, de coolste baan ever hebt of een droomhuisje gevonden hebt. Jij hebt weer je andere kwaliteiten. Wees daarom gewoon blij voor elkaar, want het is geen wedstrijdje.

Vertrouw elkaar
Het belangrijkste tussen jou en je beste vriendin is vertrouwen. Als jullie allebei het gevoel hebben dat jullie elkaar door en door kunnen vertrouwen en alles tegen elkaar kunnen zeggen dan zit het wel goed. Vertel dus nooit een geheim door die je beste vriendin vertelt, ook niet aan iemand die te vertrouwen is. Een geheim is een geheim.

Wees loyaal
Heb respect voor je vriendin en kom altijd voor haar op als dat nodig is. Geef haar ook eerlijk advies als ze daar om vraagt, maar breng het natuurlijk wel een beetje aardig. Want niemand wil een beste vriendin die zegt dat die jurk zóóó mooi staat, terwijl je er in werkelijkheid een taart in lijkt.


Luister naar elkaar
Niemand wil een beste vriendin die alleen maar kletst, vooral over zichzelf, maar nooit luistert. Leer dus wanneer je moet luisteren en leer ook de lichaamstaal van je vriendin kennen. Onderbreek haar dus niet als ze net haar hart aan het luchten is.

Soms is het toch moeilijk om een vriendschap te onderhouden. Wanneer zijn jullie uit elkaar gegroeid?
  • Jullie spreken elkaar alleen nog op Facebook;
  • Ze roddelt over je;
  • Je trekt meer op met andere vriendinnen;
  • Als je haar nodig hebt heeft ze het altijd druk;
  • Jullie doen allebei geen moeite om met elkaar af te spreken;
  • Jullie hebben constant ruzie;
  • Ze is altijd jaloers op je
Hoe onderhoud jij je vriendschappen?