Is een rebound goed of slecht voor je healing proces?

Single & daten door Maya Luz

Stel, je relatie is net uit. Je bent natuurlijk verdrietig, maar hebt ook behoefte aan een nieuwe vlam. In dit geval zou je ervoor kunnen kiezen om een rebound te vinden. Vaak wordt een rebound in een negatief daglicht gezet. Maar is een rebound nou eigenlijk goed of slecht voor je healing proces? Wij zoeken het uit.

Lees ook: Dit is waarom klagen over je ex je kan helpen met over hen heen komen

De positieve effecten

Rebounds kunnen een erg positief effect hebben op jouw healing proces. In de meeste gevallen zijn rebound relaties onschuldig. Het kan je zelfs helpen met over je ex heen komen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die voor een rebound gaan, sneller healen dan de mensen die ervoor kiezen om dit niet te doen. Er zitten een aantal voordelen aan rebound relaties. Zo zou deze relatie het makkelijker maken om te stoppen met in het verleden blijven hangen en te gaan leven in het nu. Daarnaast helpt het je met het ontdekken van andere mensen en wat je wensen zijn in een relatie. Het maakt het ook makkelijker om je ex te vergeten, je voelt je minder alleen en je zelfvertrouwen krijgt er een enorme boost van!

De negatieve effecten

Rebounds hebben voordelen, toch zitten er ook wat negatieve kanten aan. Rebounds kunnen namelijk je healing proces ook uitstellen. Door snel in een nieuwe relatie te springen, leid je jezelf soms juist alleen maar af. Hierdoor ontloop je het harde werk van over een ex heen komen. Daarnaast kijk je in een rebound relatie nogal snel over red flags heen. Je bent bij het vinden van een rebound vaak minder kieskeurig en daardoor zie je red flags makkelijker over het hoofd. Dit kan na een tijdje tot problemen leiden. En tot slot hebben relaties die ontstaan zijn als een rebound weinig kans op slagen. Dit soort relaties duren vaak maar een paar maandjes. Wanneer deze relatie tot een einde komt, kan dit jouw hele healing proces weer terugdraaien en dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen.

Conclusie

Dus, is een rebound nou goed of slecht voor je healing proces? Uiteindelijk is het moeilijk om één antwoord te geven. Het hangt enorm van de situatie af en van jou als persoon. Ben jij van plan om aan een rebound relatie te beginnen? Hou dan ook rekening met de mogelijke nadelen en consequenties. Maar wij zeggen in ieder geval: Go for it girl!

Lees ook: Alle Gen Z datingtermen op een rij