7 vragen om aan je crush te stellen terwijl jullie elkaar leren kennen

Single & daten door Maya Luz

Als je gesprekken voert met je crush kan het soms best lastig zijn om goede vragen te verzinnen. Je wil die persoon goed leren kennen, dus heb je vragen nodig die jou veel vertellen over hoe ze denken en tegen het leven aankijken. Heb jij nog inspiratie nodig voor goede vragen? Dit zijn zeven vragen om te stellen aan je crush.

Lees ook: Waarom over seks praten met je partner belangrijk is

Wat is een ding dat je altijd kunt doen en nooit zat wordt?

Het is belangrijk om passies te hebben in het leven. Als je iemand wil leren kennen, is het goed om te weten welke hobby's de ander heeft. Door de vraag op deze manier te stellen, maak je het onderwerp wat breder. Want iemand kan bijvoorbeeld tekenen of lezen als antwoord geven. Maar iemand kan ook aangeven dat ze praten over een bepaald onderwerp of luisteren naar hun favoriete artiest nooit zat worden. Door deze vraag te stellen kun je elkaars interesses goed leren kennen en eventuele gedeelde hobby's ontdekken.

Welke kleine dingetjes maken jou gelukkig?

Het zijn de kleine dingetjes in het leven die ons het gelukkigst maken. Maar welke kleine dingetjes dit zijn, verschilt heel erg per persoon. De ene persoon wordt gelukkig van een kat tegenkomen op straat, de ander van het ruiken van versgebakken brood. Door deze vraag te stellen, kun je achterhalen waar iemand vreugde uithaalt. Als iemand moeite heeft met antwoord geven op deze vraag, kan dit ook een red flag zijn. Iemand besteed weinig aandacht aan de kleinere dingen en focust alleen op grotere dingen. Ze zien de wereld nogal zwart-wit, en hebben minder waardering voor bijvoorbeeld toevallig hun favoriete liedje horen op de radio.

Wat of wie heb je opgegeven?

In het leven zullen we ons helaas erbij neer moeten leggen dat je dingen op moet geven. Denk aan een droombaan die je niet krijgt, een opleiding waar je niet tot toegelaten wordt of een relatie of vriendschap die simpelweg niet werkt. Het is erg nuttig om te weten hoe iemand omgaat met dingen loslaten of moeten opgeven. Laten ze makkelijk een droom varen of vechten ze ervoor? Kunnen ze goed omgaan met zo'n verlies of blijven ze er lang in hangen.

Wat is iets waar je trots op bent, maar nooit over opschept?

Hoe 'humble' iemand is, zegt ook veel over hun persoonlijkheid. Iedereen heeft wel eens iets gedaan waar ze ontzettend trots op zijn. Denk aan het behalen van een diploma, het winnen van een wedstrijd of het krijgen van een promotie. Hoe iemand omgaat met deze trots zegt veel over hen als persoon. Iemand die weinig opschept is meer bescheiden en haalt meer voldoening uit de trots die ze zelf voelen dan de validatie van anderen.

Wat aan jou is nooit veranderd sinds je kindertijd?

Iemands jeugd is een ontzettend belangrijk onderdeel van hun leven. Het maakt je wie je vandaag bent. Als je vraagt welke kinderlijke eigenschappen ze nog steeds met zich meedragen, vertelt jou over hun relatie met hun jeugd. Daarnaast leer je ook over hoe serieus ze zichzelf nemen en of ze stiekem nog een beetje een kind zijn van binnen.

Waar zou je graag beter in willen zijn?

Niemand is perfect. Jezelf willen verbeteren is dan ook nooit slecht. Hoe iemand deze vraag beantwoordt, kan je veel vertellen over hun ambities. Sommige mensen willen een skill verbeteren, zoals koken of het beoefenen van een sport. Sommige mensen willen juist meer persoonlijke ontwikkelingen doormaken. Ambitie hebben is in iedere situatie positief. Iemand die geen ruimte voor verbetering ziet, kan zichzelf ook iets te serieus nemen of een groot ego hebben.

Waar maak jij je zorgen om?

We maken ons allemaal wel eens zorgen om iets. Denk aan onze toekomst, geldzaken, je carrière of familiezaken. De staat van de wereld is ook iets waar veel mensen zich zorgen om maken. Deze vraag stellen kan jou veel inzicht geven in hun wereldbeeld. Maken ze zich bijvoorbeeld veel zorgen om een politiek probleem, of juist om iemand in hun omgeving; dan kan het zijn dat ze heel sociaal met medelevend zijn.

Lees ook: Wat is sexual wellness?