Om deze redenen wil je nog even single blijven

Single & daten door Lien

Hoewel een relatie hebben zeker fijn kan zijn, betekent dit niet dat het single leven niet minstens zo waardevol is. We vertellen je waarom!

Voordelen van single blijven

Of je nu smacht naar een serieuze relatie of juist enorm geniet van je single leven: dit wil je even lezen. We zetten een aantal voordelen van single blijven op een rij:

Meer tijd voor jezelf

Waarschijnlijk leid je een druk dat bestaat uit werk/studie en sociale verplichtingen. Wanneer je daar ook nog een relatie aan toevoegt, kan een groot deel van je vrije tijd daar naartoe gaan. Nu je geen lover hebt kan je die tijd juist aan jezelf besteden. Het single leven biedt je de ruimte om een sterke band met jezelf te ontwikkelen. Dat is van onschatbare waarde voor toekomstige relaties.

Meer spontaniteit

Je beschikt over de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zonder rekening te moeten houden met de ander. Of je nu graag de drukte opzoekt of juist verlangt naar rust, de keuze is volledig aan jou. Het single bestaan biedt je ook de mogelijkheid om spontaner te leven. De wensen van een partner hoef je niet in overweging te nemen. Waar je ook naar verlangt: grijp de kansen die op je pad komen en volg je passies met enthousiasme.

Geen schoonfamilie

Hoe leuk en lief schoonfamilie ook kan zijn, soms wil je niet altijd aan hun verwachtingen hoeven te voldoen. Als single hoef je je hier geen zorgen over te maken. Dat is toch heerlijk? En mocht je wel een relatie hebben en die geweldige klik met je schoonouders te missen: niet getreurd, dit hoeft geen dealbreaker te zijn voor een langdurige liefde.

Meer sporten

Wist je dat singles vaak meer bewegen dan mensen in een relatie? Simpelweg omdat daar meer ruimte voor is en een levensstijl niet op de ander hoeft worden afgestemd. De tijd die je anders met een partner zou doorbrengen, kan je nu investeren in sport en gezondheid. En ben je toch op zoek naar een relatie? Dan blijkt de sportschool de uitgelezen plek te zijn om te daten. Volgens onderzoek is dit een van de plekken waar zich de meeste singles begeven.

Meer lezen: Fact: de meeste relaties ontstaan uit een vriendschap

Geniet van de voordelen van het single zijn. Gebruik deze tijd om aan jezelf te werken en nieuwe ervaringen op te doen. Door deze positieve instelling haal je het maximale uit je single life.