Zo voelt het om een relatie te hebben als je lang single bent geweest

Relaties door Claire

Of je nu al een leven lang single bent of een lange tijd geen relatie hebt gehad, het is nogal een verandering om een relatie te krijgen en emotionele intimiteit te ontvangen nadat je lang single bent geweest. Er wordt vaak gesproken over het tegenovergestelde, hoe het is om na een lange tijd met iemand samen ineens single te zijn. Hierbij belichten we de andere kant.

Lees ook: Aan deze signalen merk je dat je verliefd aan het worden bent

Zo voelt het om een relatie te hebben als je lang single bent geweest

Verlies van onafhankelijkheid

Veel mensen zeggen vaak: hoe langer je vrijgezel bent, hoe leuker je volgende relatie is. Je leert jezelf beter kennen, leert wat jij leuk vindt en hoe je op je eigen benen staat. Dat is ook wel zo, voor sommige mensen is het alleen moeilijk om vervolgens het leven weer te delen met een ander. Je creëert een angst om kwetsbaar te zijn en je onafhankelijkheid te verliezen. Het hoeft niet allemaal kommer en kwel te zijn. Je moet vertrouwen hebben in de ander. Als jij gewend bent geraakt aan het vervullen van je eigen behoeften is het spannend, moeilijk en verwarrend om dit een ander te laten doen. Wanneer weet je welke van je behoeften een ander moet vervullen en welke je beter alleen vervult? Je moet er een balans in vinden. 

 

Veel keus

Datingapps, waarbij de opties eindeloos zijn en we gewend raken aan onenightstands en veel nieuwe verliefdheden, heeft er ook voor gezorgd dat we twijfelen aan de beslissing om ons te binden. Het feit dat je daarvoor zoveel keus had en de vrijheid had om met iedereen te gaan is het moeilijk om dit uit te schakelen waardoor je je vervolgens schuldig voelt en twijfelt aan je relatie. Het is belangrijk om in het geval dat je je nog steeds aangetrokken voelt tot relaties met andere mensen of ernaar verlangt, bij jezelf na te gaan of je open staat voor een open relatie met je partner. Denk er eens over na. Het is namelijk echt niet gek om een ander aantrekkelijk te vinden. Het is onderdeel van de menselijke natuur en ligt er vooral aan wat je ermee doet. Voel je er niet schuldig over, maar wees wel eerlijk tegenover je partner.

 

Kortom 

Het is soms heel moeilijk om een relatie te krijgen nadat je een lange tijd vrijgezel bent geweest. Geef het net als bij andere veranderingen gewoon even de tijd en praat erover met je partner. Dat is altijd goed.