Hello blote billen: naakt slapen goed voor je relatie

Relaties door Kimberly

Het geheim van een goed huwelijk? Naakt slapen! Laat die babydoll maar in de kast hangen, want naaktslapers zijn gelukkiger in hun relatie, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Dus... bye bye babydoll, hello blote billen! 
 
Van de ongeveer 1000 ondervraagden, is 57% van de naaktslapers gelukkig in zijn of haar relatie. Dat is zo’n 10% meer dan de koppels die zichzelf elke avond in een katoenen pyjama hijsen. En de onesie? Die wordt het minst gewaardeerd tussen de lakens. Whoops, guilty as charged.
 
 
Naaktslapers 
Eén van de trouwe naaktslapers uit het onderzoek zegt: “Ik slaap nu al zes jaar naakt, omdat dit fijner slaapt dan in een pyjama of boxershort. Mijn vrouw doet het ook, en we zijn gelukkiger dan ooit! Het helpt je ontspannen in bed.” En inderdaad, onderzoeker Stephanie Thiers-Ratcliffe zegt: “Verschillende factoren kunnen een relatie beïnvloeden, maar de sfeer in de slaapkamer wordt vaak vergeten. Naaktslapen verhoogt de intimiteit en is dus op lange termijn beter voor de relatie.”

Daarnaast voelt naakt slapen ook lekker zacht en warm aan, stimuleert het de openheid en intimiteit in de relatie en zal het uiteindelijk ook het geluk in een relatie verhogen, zo meldt Daily Mail. Dus zelfs in december, als je jetsers er bijna afvriezen, is het goed voor de relatie als er naakt wordt geslapen. Koud? Welnee. Kruip lekker dicht tegen vriendlief aan en het probleem is opgelost! 

 
In de slaapkamer
Maar niet alleen wat we dragen in bed (of juist niet) beïnvloedt de relatie, ook het gedrag van onze partners in de slaapkamer speelt een rol. Zo vindt de helft het eten in bed een not done, gruwelt 59% van vuil ondergoed op de grond en wil 23% niet dat zijn of haar partner sokken draagt in bed. 

En, slaap jij met de billen bloot?