Knuffelen vs. seks

Relaties door Jikke
Goed nieuws: er zijn meer manieren om aan onze trekken te komen. Als we een keertje te moe zijn om onze partners te bevredigen, kunnen we ook gewoon samen knuffelen. Dit blijkt zelfs beter te zijn dan wilde bedavonturen.

 
Dat seks belangrijk is in een relatie, weten we allemaal. Al jaren doen televisie en films ons geloven dat een gebrek aan seks het einde van je relatie kan betekenen. We laten ons gemakkelijk overtuigen, want stiekem kunnen we niet zonder intimiteit en verlangen we naar spannende sekslevens...
 
Vrouwen met een gezin zullen het gebrek aan seks wel kennen. Door kinderen (die onverwachts binnenkomen vanwege een nachtmerrie), drukke banen en financiële stress valt een romantische avond nog weleens in het water. En door de invloed van tv en films denken ze dat hun huwelijk gedoemd is te mislukken. Wij willen natuurlijk geen desperate housewives worden!

Om dat te voorkomen, moet je...  veel knuffelen! Dat is zelfs nog veel belangrijker dan seks, zo is gebleken uit een recent onderzoek. Knuffelen heeft namelijk veel voordelen.

 
 

Seks zorgt (als het goed is) voor genot. Knuffelen doet dat ook, maar daarnaast geeft het een gevoel van veiligheid, vriendschap en comfort. Bovendien komt het ?knuffelhormoon? oxytocine vrij. Dat zorgt ervoor dat aanraken goed voelt en dat we er meer van willen ? veel meer... Knuffelen is net zo verslavend als chocolade!

Het maakt ons ook nog eens rustig (veel knuffelen dus voor die ene stressvolle presentatie) en het geeft ons een gevoel van liefde en verbintenis. Het hormoon moedigt ons aan tot een ontspannen manier van binden en intieme gesprekken. Moet je een keer iets moeilijks bespreken? Knuffel dan eerst met je partner ? grote kans dat het gesprek daarna makkelijker gaat.
 
Nog een voordeel: als je niet hijgend bezig bent met het één of ander, is er tijd om te praten. Knuffelen zorgt niet alleen voor fysieke intimiteit, maar ook voor emotionele. Zo is Lydia Kay gescheiden, terwijl ze een topseksleven had. ?We communiceerde steeds minder en uiteindelijk bleek alleen seks niet genoeg om ons bij elkaar te houden.?
 
Kortom, we moeten dus een grote knuffelbeer zien te vinden!

Wat vind jij belangrijker: knuffelen of seks?